Focaccia

 

Dette er det beste tilbehøret til supper og gryterretter. Brødet blir saftig og godt og man skal bli litt fettet på fingrene når man bryter av det. Disse er stekt i små aluminiumsformer, men er stor langpanne går også bra.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 50 fersk gr. gjær evt en pakke tørrgjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss. sukker
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • ca 12 dl mel
  • ca 50 gr soltørkede tomater
  • lite dryss Maldonsalt
  • ca 50 gr Sorte oliven
  • ca 50 gr Parmesan

Fremgangsmåte
 

  • Sikt melet. Elt deigen sammen forsiktig, uten olivenoljen, den skal være veldig løs. Forhev i 30 min. Hell den så ut i formen, trykk den litt flat og ha på krydder, oljen, soltørket tomat og oliven . Heves til dobbelt størrelse.
  • Stek på 200 gr. varmluft nederst i ovnen ca 15/ 20 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!