Foccatia

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Bilde: Shutterstock
20 – 25 min
200 C

Ingredienser
 

  • 7 dl vann
  • 25 gr gjær
  • 3 ss +1 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • ca 14 dl hvetemel Jeg brukte italiensk foccatia mel

Fremgangsmåte
 

  • Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker.
    Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens.
    Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
    Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen.
    La deigen etterheve under plast ca. 20 min.
    Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev. rosmarin. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 gr i 20-30 min. Avkjøl på rist.
  • Kilde: Wenches kjøkken

Tips og triks!

Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddik og gourmetsalt.
Brødet kan også lages med fyll:
1 rødløk eller vanlig løk
8-10 soltørkede tomater eller 5-7 skiver salamipølse 15-20 sorte oliven
1 fedd hvitløk
2 ts Provencekrydder/pizzakrydder
2 ss olje
ev litt revet hvit ost
Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!