Bilde: Shutterstock
20 – 25 min
200 C
Ingredienser
- 7 dl vann
- 25 gr gjær
- 3 ss +1 ss olivenolje
- 1,5 ts salt
- 0,5 ts sukker
- ca 14 dl hvetemel Jeg brukte italiensk foccatia mel
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca. 20 min. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev. rosmarin. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 gr i 20-30 min. Avkjøl på rist.
- Kilde: Wenches kjøkken
Tips og triks!
Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddik og gourmetsalt.
Brødet kan også lages med fyll:
1 rødløk eller vanlig løk
8-10 soltørkede tomater eller 5-7 skiver salamipølse 15-20 sorte oliven
1 fedd hvitløk
2 ts Provencekrydder/pizzakrydder
2 ss olje
ev litt revet hvit ost Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.
1 rødløk eller vanlig løk
8-10 soltørkede tomater eller 5-7 skiver salamipølse 15-20 sorte oliven
1 fedd hvitløk
2 ts Provencekrydder/pizzakrydder
2 ss olje
ev litt revet hvit ost Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!