Denne tar det litt tid å lage, men vel verd tiden. God også kald.
Ca.1,5 t
Kjernetemp 75C
180 C nederst i ovnen
0
Ingredienser
- 750 g medisterdeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 bunter kruspersille finhakket
- 3 stk egg skilles
- 2 dl fløte
- 2 ss hvetemel
- 200 g kokt skinke eller røkt om du ønsker
- 1 pose pistasjnøtter el 3 ss grønne erter
- 3 plater butterdeig
Cumberlandsaus
- 4 ss ripsgele
- 1 dl portvin
- ½ ss finhakket løk
- 1 ss appelsinskall i fine strimler
- ½ ss sitronskall i stynne strimler
- saften av appelsinen og av ½ sitronen
- 1 ts tørr sennep Coleman
- 1 knivsodd cayennepepper
- 1 == malt ingefær
Fremgangsmåte
- Kjevle butterdeigen tynt ut og kle bunn og sider i en passende ildfast form.La den henge litt utover kanten. Kjevle resten av butterdeigen til et lokk som passer i formen.3 plater butterdeig
- Rør medisterdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og persille. Skill eggene og til plommene i farsen. Tilsett fløten og hvetemelet.750 g medisterdeig, 2 ts salt, 1 ts pepper, 2 bunter kruspersille, 3 stk egg, 2 dl fløte, 2 ss hvetemel
- Skjær skinken i terninger, du kan bruke røkt skinke også, og hakk nøttene.200 g kokt skinke, 1 pose pistasjnøtter
- Stivpisk eggehvitene og vend den inn i farsen. Del farsen i 3 omtrentlig like deler.
- Legg et lag farse i bunnen av formen, legg på halvparten av skinken og nøttene
- Legg en tredjedel av farsen oppå skinken og nøttene.Legg resten av skinke og nøtter og resten av farsen på toppen.Jevn farsen ut så den blir glatt.
- Deigen som henger utenfor brettes inn og pensles med egg, legg på lokket og trykk godt sammen.Lag pynt av resten av deigen, pensle med egg og legg pynten på.
- Stek som angitt nederst i ovnen.
- Server med salat, loff, smør og Cumberlandsaus
Cumberlandsaus
- Ripsgele og portvin varmes forsiktig opp4 ss ripsgele, 1 dl portvin
- Løk og skall gis et raskt oppkok i vann såvidt det dekker.Helles i en sil / klede og presses godt.Væsken tilsettes geleen.½ ss finhakket løk, 1 ss appelsinskall i fine strimler, ½ ss sitronskall i stynne strimler
- Resten av ingrediensene tilsettes og blandes godt.Denne kan gjerne oppbevares noen dager i kjøleskap.saften av appelsinen og av ½ sitronen, 1 ts tørr sennep, 1 == malt ingefær, 1 knivsodd cayennepepper
- Men i dag får man jo kjøpt ferdig Cumberlandsaus!Det gorde jeg ikke i `gamle dager`når denne oppskriften kom til meg!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!