Fredriks sjokoladekake

Fra Hele Norge baker 2016

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på krem og mousse finner du her

Ingredienser
 

  • 4 egg
  • 400 gram sukker
  • 240 gram saltet meierismør
  • 60 gram bakekakao Valrhona
  • 400 gram hvetemel
  • 560 gram kulturmelk Ikke skummet
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 5 gram salt
  • 3 gram vaniljepulver

Fremgangsmåte
 

  • Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!