Fredriks sjokoladekrem og bringebærmousse

Fra Hele Norge baker 2016

Skriv ut Del på Facebook
ca. 30 min
+
Kjenn med kakestikke.
180 C
0

Ingredienser
 

Bringebærmousse

  • 250 gram bringebærpure
  • 80 gram vann
  • 100 gram eggehvite
  • 190 gram sukker
  • 3 gelantinplater
  • 150 gram kremfløte

Sjokoladekrem

  • 600 gram sjokolade Valrhona manjari
  • 700 gram usaltet meierismør
  • 50 gram bakekakao Valrhona
  • 200 gram eggeplomme
  • 200 gram vann 300 gram sukker

Fremgangsmåte
 

Bringebærmousse

  • 250 gram bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, og vannet kjørt i en food- prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene, bruk 250 gram puré)
  • Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen.
    Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten.
    Rør med jevne mellomrom.
  • Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader.
    Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs.
    Hell sukkerlaken i tynn stråle i marengsen, og pisk til den er kald.
    Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig.
  • Pisk fløten lett, og vend dette inn i marengsen i flere omganger.
    Sett i kjøleskapet og la det bli nesten stivt. Den skal stivne på kaken.

Sjokoladekrem

  • Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader.
    Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade.
    Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem.

Montering

  • Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!