Frokost Crumpets

Skriv ut Del på Facebook
Hva er en crumpet? Det kan ligne en engelsk scone, men stekes i form i panne og skal ikke deles før den spises. Smaker godt med et stekt egg, smør og syltetøy og kan brukes både til frokost og lunch.
Lett
Allergener
+

Utstyr

  • Crumpet ringer

Ingredienser
 

Røren er nok til ca 12 crumpets

  • 250 g hvetemel
  • 7 g tørrgjær 1 pose
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts natron
  • 1 dl vann
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte
 

  • Varm vann og melk sammen til det er lunkent, rundt 37 grader.
  • Ha mel, sukker, salt, natron og tørrgjær i en bolle.
  • Rør det sammen i noen minutter til røren er jevn og fin, uten klumper.
  • La røren stå tildekket ca 1 time, til den begynner å boble.
  • Disse må stekes i former og crumpetformer kan du finne på nett.
  • Men det går fint å bruke eks. leverpostei bokser med bunn og topp skåret av.
  • Ha smør i en stekepanne og sett den på middels varme. Smør formene og sett de i pannen.
    Hell røre til halveis opp i formen og stek i ca 10 – 12 min ==> til de er tørre og boblete på toppen.
    Vend dem og stek de ca 5 min på andre siden. Vær forsiktig når du tar dem ut av formene, de er varme.
  • Serveres varme, men kan godt fryses og varmes i en brødrister ved bruk.

Tips og triks!

Dette er ringer som jeg kjøpte for mange år siden og har brukt til egg til «pent».
Disse egner seg godt til crumpets.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!