Hva er en crumpet? Det kan ligne en engelsk scone, men stekes i form i panne og skal ikke deles før den spises. Smaker godt med et stekt egg, smør og syltetøy og kan brukes både til frokost og lunch.
Lett
+
0
Utstyr
- Crumpet ringer
Ingredienser
Røren er nok til ca 12 crumpets
- 250 g hvetemel
- 7 g tørrgjær 1 pose
- ½ ts salt
- 1 ts sukker
- ½ ts natron
- 1 dl vann
- 3 dl melk
Fremgangsmåte
- Varm vann og melk sammen til det er lunkent, rundt 37 grader.
- Ha mel, sukker, salt, natron og tørrgjær i en bolle.
- Rør det sammen i noen minutter til røren er jevn og fin, uten klumper.
- La røren stå tildekket ca 1 time, til den begynner å boble.
- Disse må stekes i former og crumpetformer kan du finne på nett.
- Men det går fint å bruke eks. leverpostei bokser med bunn og topp skåret av.
- Ha smør i en stekepanne og sett den på middels varme. Smør formene og sett de i pannen. Hell røre til halveis opp i formen og stek i ca 10 – 12 min ==> til de er tørre og boblete på toppen. Vend dem og stek de ca 5 min på andre siden. Vær forsiktig når du tar dem ut av formene, de er varme.
- Serveres varme, men kan godt fryses og varmes i en brødrister ved bruk.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!