Frossen ostekake med limemarinerte bær

Foto: koket.se

En fantastisk smakfull og sunn frossen ostekake med hvit sjokolade som du baker helt uten ovn. Topp med valgfrie bær og frukt som du marinerer kort i lime og råsukker.

Skriv ut Del på Facebook
10 personer

Ingredienser
 

Bunn

  • 15 digestive kjeks
  • 100 g smør

Fyll

  • 300 g hvit bakesjokolade smeltes i vannbad
  • 4 dl kremfløte
  • 900 g kremost
  • 2 dl melis
  • 3 lime finrevet skall

Limemarinerte frukter og bær

  • 150 g friske jordbær
  • 50 g friske bringebær
  • 1 kiwi
  • 12 blader fersk mynte
  • 1 lime ferskpresset juice
  • 0,5 dl rørsukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Bland kjeksene til en fine smuler.
  • Smelt smøret og bland sammen med kjeksen til en formbar masse.
  • Kle en springform, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og trykk kjekssmulene i bunnen av ostekakeformen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Tips

  • Du får kjøpt smale plastremser eller bakepapirremser som er beregnet til å kle en form innvendig. Alle som selger bakevarer har slikt. De er veldig kjekke og tidsbesparende og fører til veldig jevne og fine kanter.
    Bakepapirremsene er fine når noe skal stekes eller er plasten til eks ostekaker flott.

Fyll

  • Grovhakk den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad i en varmebestandig bolle. La avkjøles. Den skal ha tyknet, men fortsatt være rennende og helt avkjølt.
  • Pisk fløte og kremost sammen til krem med en elvisp. Tilsett den smeltede hvite sjokoladen og pisk litt til.
  • Tilsett melis og finrevet limeskall. Bland forsiktig til en jevn røre.
  • Fordel røren i formen over bunnen.
    La kaken stå i fryseren og i minst 3 timer før servering, men gjerne lenger enn det.

Marinerte frukter

  • Skrell jordbærene og del hver i fire deler. Skrell kiwien og skjær den i mindre biter. Ha dem sammen med bringebær, finhakket mynte, råsukker og limesaft i en bolle. Rør til sukkerkrystallene smelter.
  • Sil alt grundig slik at overflødig væske renner av.
  • Ta frem ostekaken ca 30 minutter før servering.
    Topp ostekaken med limemarinerte frukter og bær.

Tips og triks!

Denne kaken er også uten gelantin, det er skokoladen som stivner den.
Lime er en fabelaktig god frukt, men her kan du la fantasien og tilgangen på bær og frukt bestemme
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!