Ikke noe er bedre enn hjemmelaget sjokoladepudding. Jeg lagde 3 forskjellige oppskrifter og min mann fikk blindteste.Denne vant klart! Men det ble en grei nummer to, den kommer her, sjokoladepudding nr.2
Lett
+
Må stivne i kjøleskap
6porsjoner
Ingredienser
5stk gelatinplater
3dlhelmelk 3,5 % fett
3dlkremfløte
1dlsukker
200gsjokoladehakkes
Fremgangsmåte
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
Ta kjelen av varmen.
Rør inn hakket sjokolade til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
Sil blandingen over i en stor form ( eller porsjonsformer) og la stå i kjøleskapet til den er stivnet, ca. 2 timer. Server med vaniljesaus, pisket krem og bær.
Tips og triks!
Hvis du vil ha sjokoladekrøller som pynt, så kan du bruke potetskreller eller ostehøvel på en plate sjokolade.Puddingen blir så god som sjokoladen er, noen liker veldig mørk sjokolade, noen lysere. Jeg har brukt Freia Dronningsjokolade og Odense sin 55% sjokolade. Begge ble veldig gode og passe mørke for alle ganer.Det er gøy å servere en slik pudding hel også!Foto: Shutterstock
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!
Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.
Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.
Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.
Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.
Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!