Fyllt paprika med feta

Gresk lunchrett, fetaosten er blandet med kremost og urter og stekt i ovn.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Gresk
15 – 20 min.
220 ° varmluft

Ingredienser
 

  • 2 vårløk
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 1 ss f.eks mynte urter du liker
  • 1 ss f.eks dill helst frisk
  • 300 g fetaost
  • 100 g kremost
  • 4 avlange paprika røde eller grønne

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 220.
  • Kle en stekeplate med bakepapir og sett den til side.
  • Sett en stekepanne over høy varme og tilsett 2 ss olivenolje.
  • Finhakk vårløken og tilsett den i pannen. Tilsett salt og pepper og surr dem i 1-2 minutter.
  • Ta kjelen fra varmen og ha vårløken over i en bolle. Tilsett de urtene du liker, oregano, dill, persille, mynte.
  • Bland fetaosten og kremost, gjerne i en foodprosessor
  • Skjær den ene siden av paprikaen på langs, og fjern frøene for å lage en lomme. Følg samme prosess for alle paprikaene.
  • Fordel fyllet mellom paprikaene og ha dem over stekeplaten.
  • Drypp dem med 1 ss olivenolje og stek de fylte paprikaene i 20 minutter.
  • Ta dem ut av ovnen, la dem avkjøles, og server dem med balsamicoeddik og rucola.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!