Fyllt wienerrull/boller

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
15 – 20 min.
200 C
+
+
0

Ingredienser
 

  • 150 g smør smeltes
  • 2,5 dl kaffefløte
  • 50 g gjær
  • 4 ss sukker
  • ca. 9 dl hvetemel
  • 3 stk eggeplommer

Fyll

  • 50 g smeltet smør
  • 50 g kokos
  • 3 ss eplemos
  • 2 ss sukker
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte
 

  • Gjæren røres ut i lunkent smør og melkeblanding
  • Mel has i blandingen, hold igjen litt, så deigen ikke blir for fast. Ha i en og en eggeplomme og elt til deigen er blank og smidig.
  • Hev deigen til dobbel størrelse ca 30-40 min.
  • Kjevle deigen ut og ha på fyllet. Rull den sammen og klipp gjerne mønster på toppen.
  • Eller kjevle og rull løst sammen som til kanelsnurrer
  • Når de er kalde kan du ha på melisglasur tilsatt litt sitronsaft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!