Fylte nakkekoteletter

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
12-15 min.
225 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 4 stk nakkekoteletter de må være litt tykke
  • salvieblader
  • pecorino eller parmesan
  • salt og pepper

Tomatsaus

  • 1 stk løk finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd etter smak
  • 2 stk paprika, gjerne en av hver farge
  • 1 boks tomater eller tilsvarende ferske
  • tørket salvie eller annet urtekrydder.
  • salt og pepper,
  • røkt paprika etter smak.

Fremgangsmåte
 

  • Del kotelettene nesten igjennom, brett de opp og legg inn fyllet.
    Lukk og bind de sammen med en hyssing.
  • Brunes godt på begge sider, legges i en ildfast form oppa tomatsausen.
    Etterstekes ovn på 225° i ca 15 min. til de er gjennomstekt.
  • Server

Tomatsaus

  • Finhakk løk, paprika og hvitløk og surr det mykt i litt olivenolje.
  • Tilsett tomater. La det småkoke en 10 – 15 min til det er mykt og kjør det sammen med en stavmixer.
    Smak til med krydder.
  • Ha tomatsausen over i en ildfast form, legg koteletten på toppen og stek som angitt.
  • Server gjerne med pasta, gnocci, potet eller hva du føler for!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!