Matgleden - Anne Bullen Eek

Fylte nakkekoteletter

Matgleden

20. september 2024

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
12-15 min.
225 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 4 stk nakkekoteletter de må være litt tykke
  • salvieblader
  • pecorino eller parmesan
  • salt og pepper

Tomatsaus

  • 1 stk løk finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd etter smak
  • 2 stk paprika, gjerne en av hver farge
  • 1 boks tomater eller tilsvarende ferske
  • tørket salvie eller annet urtekrydder.
  • salt og pepper,
  • røkt paprika etter smak.

Fremgangsmåte
 

  • Del kotelettene nesten igjennom, brett de opp og legg inn fyllet.
    Lukk og bind de sammen med en hyssing.
  • Brunes godt på begge sider, legges i en ildfast form oppa tomatsausen.
    Etterstekes ovn på 225° i ca 15 min. til de er gjennomstekt.
  • Server

Tomatsaus

  • Finhakk løk, paprika og hvitløk og surr det mykt i litt olivenolje.
  • Tilsett tomater. La det småkoke en 10 – 15 min til det er mykt og kjør det sammen med en stavmixer.
    Smak til med krydder.
  • Ha tomatsausen over i en ildfast form, legg koteletten på toppen og stek som angitt.
  • Server gjerne med pasta, gnocci, potet eller hva du føler for!
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Eplekake med marengs

Svensk ostkake