Fyrstekake

Foto: Tine

Skriv ut Del på Facebook
45 min.
175 c
0

Utstyr

  • 25 cm dia paiform

Ingredienser
 

  • 4 stk eggeplommer
  • 200 gram sukker
  • 200 gram romtemperert smør
  • 275 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk fersk vaniljestang

Mandelfyll

  • 250 gram mandler
  • 110 gram sukker
  • 110 gram brunt sukker
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 stk egg

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Fremgangsmåte
 

  • Kjør mandlene i en blender til en grov masse
  • Tilsett egg, sukker, smør. Kjør videre i blenderen til en jevn masse. Hell dette over i en bolle klar til etterpå.
  • Bruke en paiform med løs bunn og smør den godt.
  • Kjevle ut deigen til litt større en formen og legg i formen. Press ut i formen så bunnen er jevn og ca 3 mm tykk.
  • Det er viktig at det også presses oppover på kanten av paiformen. 2-3 cm på oppover på kanten er passe så du får plass til fyllet. Sett nå mørdeigen ferdig i formen tilbake i kjøleskapet. Der skal den få stå i 1 time.
  • Ta paiformen ut av kjøleskapet og fordel mandelmassen jevnt utover.
  • Kjevle den siste delen av mørdeigen til et rektangel som er ca 2 mm tykt. Bruk en skarp kniv og skjær rette strimler. Legg disse på toppen av kaken i et kryssmønster.
  • Stek fyrstekaken i en forvarmet ovn på 175 grader over og undervarme. Jeg plasserer den på nederste rille i ovnen. La steke i ca 45 minutter. La stå i formen litt før du vipper den forsiktig ut.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!