45 min.
175 c
0
Utstyr
- 25 cm dia paiform
Ingredienser
- 4 stk eggeplommer
- 200 gram sukker
- 200 gram romtemperert smør
- 275 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 stk fersk vaniljestang
Mandelfyll
- 250 gram mandler
- 110 gram sukker
- 110 gram brunt sukker
- 2 ss smeltet smør
- 2 stk egg
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Fremgangsmåte
- Kjør mandlene i en blender til en grov masse
- Tilsett egg, sukker, smør. Kjør videre i blenderen til en jevn masse. Hell dette over i en bolle klar til etterpå.
- Bruke en paiform med løs bunn og smør den godt.
- Kjevle ut deigen til litt større en formen og legg i formen. Press ut i formen så bunnen er jevn og ca 3 mm tykk.
- Det er viktig at det også presses oppover på kanten av paiformen. 2-3 cm på oppover på kanten er passe så du får plass til fyllet. Sett nå mørdeigen ferdig i formen tilbake i kjøleskapet. Der skal den få stå i 1 time.
- Ta paiformen ut av kjøleskapet og fordel mandelmassen jevnt utover.
- Kjevle den siste delen av mørdeigen til et rektangel som er ca 2 mm tykt. Bruk en skarp kniv og skjær rette strimler. Legg disse på toppen av kaken i et kryssmønster.
- Stek fyrstekaken i en forvarmet ovn på 175 grader over og undervarme. Jeg plasserer den på nederste rille i ovnen. La steke i ca 45 minutter. La stå i formen litt før du vipper den forsiktig ut.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!