Matgleden - Anne Bullen Eek

Fyrstekake

Matgleden

19. juli 2023

Foto: Tine

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
45 min.
175 c

Utstyr

  • 25 cm dia paiform

Ingredienser
 

  • 4 stk eggeplommer
  • 200 gram sukker
  • 200 gram romtemperert smør
  • 275 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk fersk vaniljestang

Mandelfyll

  • 250 gram mandler
  • 110 gram sukker
  • 110 gram brunt sukker
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 stk egg

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Fremgangsmåte
 

  • Kjør mandlene i en blender til en grov masse
  • Tilsett egg, sukker, smør. Kjør videre i blenderen til en jevn masse. Hell dette over i en bolle klar til etterpå.
  • Bruke en paiform med løs bunn og smør den godt.
  • Kjevle ut deigen til litt større en formen og legg i formen. Press ut i formen så bunnen er jevn og ca 3 mm tykk.
  • Det er viktig at det også presses oppover på kanten av paiformen. 2-3 cm på oppover på kanten er passe så du får plass til fyllet. Sett nå mørdeigen ferdig i formen tilbake i kjøleskapet. Der skal den få stå i 1 time.
  • Ta paiformen ut av kjøleskapet og fordel mandelmassen jevnt utover.
  • Kjevle den siste delen av mørdeigen til et rektangel som er ca 2 mm tykt. Bruk en skarp kniv og skjær rette strimler. Legg disse på toppen av kaken i et kryssmønster.
  • Stek fyrstekaken i en forvarmet ovn på 175 grader over og undervarme. Jeg plasserer den på nederste rille i ovnen. La steke i ca 45 minutter. La stå i formen litt før du vipper den forsiktig ut.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Coleslaw

Gresk ostesnacks