Dette er ikke noe rosastekt kjøtt, nei, men mørt så det smelter på tungen!
Hovedrett
ca 1 t.
Svak varme i gryten
Lett
6
Utstyr
- Gjerne en jerngryte.
Ingredienser
Stek
- ca 1,5 kg oksekam entrecotes, mørbrad el lign.
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk løk
- 2 stilker stilkselleri
- 1 stk laurbærblad
- salt og pepper
- smør til steking
- 2 dl mørkt øl
- 1,5 dl kremfløte
Eplesalat
- 1 dl kremfløte
- 4 ts hvitvinseddik
- salt og pepper
- 3 stk epler
- 5 stk stilker stilkselleri
- ca 75 g peanøtter, mandler etc.
Fremgangsmåte
Stek
- La smøret bli gyllent i en stekepanne. Tørk av steken, bind den opp med hyssing og brun den godt på alle sider i ca. 3 min.
- Ta steken ut og brun gulrøtter, stilkselleri og løk i ca. 2 min. Ha den brunede steken tilbake i pannen sammen med øl, vann, laurbærblad, salt og pepper. La stekensteke på jevn varme og under lokk i ca. 1 time, til den er mør.
- Ta opp steken og hold den varm. Fjern laurbærbladet og mos sky og grønnsaker med en stavmixer eller i foodprosessor. Tilsett fløte, varm sausen godt opp og smak til. Legg evt. til farge.
- Ved servering fjerner du hyssingen fra kjøttet og skjærer det i skiver. Legg kjøttet i en form og hell litt saus over. Server resten av sausen i en bolle ved siden av.
- Eplesalat
- Pisk fløte, eddik, salt og pepper sammen i en bolle. Vend eplebåtene i dressingen etter hvert som du skjærer dem ut.
- Vend inn bladselleri og server eplesalaten i et fat. Dryss over blåbær og nøtter.
- Server eplesalaten med roastbiff, saus og poteter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!