Gammeldags oksestek

Dette er ikke noe rosastekt kjøtt, nei, men mørt så det smelter på tungen!

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Hovedrett
ca 1 t.
Svak varme i gryten
Lett
6

Utstyr

  • Gjerne en jerngryte.

Ingredienser
 

Stek

  • ca 1,5 kg oksekam entrecotes, mørbrad el lign.
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stilker stilkselleri
  • 1 stk laurbærblad
  • salt og pepper
  • smør til steking
  • 2 dl mørkt øl
  • 1,5 dl kremfløte

Eplesalat

  • 1 dl kremfløte
  • 4 ts hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 3 stk epler
  • 5 stk stilker stilkselleri
  • ca 75 g peanøtter, mandler etc.

Fremgangsmåte
 

Stek

  • La smøret bli gyllent i en stekepanne. Tørk av steken, bind den opp med hyssing og brun den godt på alle sider i ca. 3 min.
  • Ta steken ut og brun gulrøtter, stilkselleri og løk i ca. 2 min. Ha den brunede steken tilbake i pannen sammen med øl, vann, laurbærblad, salt og pepper. La stekensteke på jevn varme og under lokk i ca. 1 time, til den er mør.
  • Ta opp steken og hold den varm. Fjern laurbærbladet og mos sky og grønnsaker med en stavmixer eller i foodprosessor.
    Tilsett fløte, varm sausen godt opp og smak til.
    Legg evt. til farge.
  • Ved servering fjerner du hyssingen fra kjøttet og skjærer det i skiver. Legg kjøttet i en form og hell litt saus over. Server resten av sausen i en bolle ved siden av.
  • Eplesalat
  • Pisk fløte, eddik, salt og pepper sammen i en bolle. Vend eplebåtene i dressingen etter hvert som du skjærer dem ut.
  • Vend inn bladselleri og server eplesalaten i et fat. Dryss over blåbær og nøtter.
  • Server eplesalaten med roastbiff, saus og poteter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!