Gazpacho

Andalusisk gazpacho

Skriv ut Del på Facebook
6

Ingredienser
 

  • 500 g modne tomater
  • 60 g rød pepper
  • 60 g agurk
  • 30 g olivenolje
  • 15 g sherryeddik
  • 1 stk hvitløksfedd
  • Salt etter smak

Fremgangsmåte
 

  • Vask tomatene og del de opp.
  • Skrell agurken og hakk den, det er ikke nødvendig at bitene er små.
  • Vask og hakk grønn paprika.
  • Til slutt skreller vi hvitløken og kutter den i to på langs for å fjerne det grønne frøet.
  • Bruk en blender og mos alle ingredienser fint
  • Sil deretter puréen litt etter litt.
  • Når all puréen er silt, ha den tilbake i beholderen og tilsett salt, olivenolje og eddik etter smak.
  • Ha tilslutt i vann til ønsket smak og tykkelse. Avkjøles minst 2 timer.
  • Og voila, server denne kalde gazpacho og nyt den deilige smaken.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!