Genoise

Foto: Shutterstock

Et finere navn på et italiensk sukkerbrød med litt smør!

Skriv ut Del på Facebook
20 – 25 min
+
Nederste rille
170 C

Ingredienser
 

  • 40 g smør smeltes og settes til side
  • 5 stk egg
  • 100 g finkornet sukker
  • 100 g hvetemel

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret og sett til side.
    Rør egg og sukker over vannbad til røren holder ca 43 °. Sukkerkornene skal løse seg opp.
  • Hell røren i en piskebolle og pisk eggedosisen til den er lys og tykk.
    Sikt over melet og vend det inn med en slikkepott, pass på så alle melklumper er borte.
  • Ta litt av røren og bland med smøret, vend så smørblandingen inn i røren.
  • Hell den i en smurt form, gjerne med papir i bunnen og på sidene, og stek på nederste eller nest nederste rille i ca 20 min. Kjenn på kaken om den kjennes svampete ut og stikk i den med en pinne. Kommer pinnen ren ut er den ferdig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!