Til denne brukte jeg oppskriften til Berit Nordgarden på Søtsiden.
Gjøksyren har jeg plukket i skogen på Hurum, det bugner av den tidlig på våren, gjerne når Hvitveisen begynner å visne og like før Liljekonvallen titter frem.
Her er link til en fantastisk bildeside av Gjøksyre.
Gjøksyre er så uendelig mye mindre og lettere en engsyre, så her måtte jeg være veldig tålmodig. Jeg hadde en halvfull kurv og var spent på vekta! 50 gr :). Vel det var da noe!!
1
Ingredienser
- 50 gr. gjøksyre, blader og blomst
- 2,5 dl sukker
- 3,5 dl vann
- 8 gr sitronsyre
Fremgangsmåte
- Hakk gjøksyren litt
- Kok opp vann, sukker og sitronsyre og rør til sukkeret er oppløst.
- Hell blandingen over gjøksyren og la den stå kjølig i en 4-5 dager. Jeg brukte et syltetøyglass som ble sterilisert gjennom koking.
- Sil av bladene gjennom et saftklede, og hell saften på steril flaske eller glass.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!