Gjøksyresirup

 

Til denne brukte jeg oppskriften til Berit Nordgarden på Søtsiden.

Gjøksyren har jeg plukket i skogen på Hurum, det bugner av den tidlig på våren, gjerne når Hvitveisen begynner å visne og like før Liljekonvallen titter frem.

Her er link til en fantastisk bildeside av Gjøksyre.

Skriv ut Del på Facebook
Gjøksyre er så uendelig mye mindre og lettere en engsyre, så her måtte jeg være veldig tålmodig. Jeg hadde en halvfull kurv og var spent på vekta! 50 gr :). Vel det var da noe!!
Porsjoner 1

Ingredienser
 

  • 50 gr. gjøksyre, blader og blomst
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl vann
  • 8 gr sitronsyre

Fremgangsmåte
 

  • Hakk gjøksyren litt
  • Kok opp vann, sukker og sitronsyre og rør til sukkeret er oppløst.
  • Hell blandingen over gjøksyren og la den stå kjølig i en 4-5 dager. Jeg brukte et syltetøyglass som ble sterilisert gjennom koking.
  • Sil av bladene gjennom et saftklede, og hell saften på steril flaske eller glass.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!