Glutenfri eplepai

Tea Malmegård, Nyhetsmorgen

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
25 min.
175 c

Ingredienser
 

Bunn og topp

  • 150 g mandelmel
  • 150 g revet kokos
  • 90 g kokosolje kaldpresset
  • 150 g honning
  • 5 g malt kanel
  • 1-2 g havsalt

Fyll

  • 6-8 epler [550 g i terninger]
  • 5 g kanel
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte
 

Bunn og topp

  • Sett ovnen på 175 grader varmluft og tilbered en springform med et bakepapir.
  • Bland alle ingrediensene til bunn og topp i en bolle.
  • Ha halvparten av smulene i bunnen av springformen.

Fyll

  • Skrell og skjær eplene i terninger og legg i gryten sammen med vaniljen og varm til de slipper ut væske. Tilsett kanel etter 2-3 minutter og rør godt.
  • Hell eplekompotten over smulene og topp med resten av smulene. Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!