Kan brukes til både epler og rabarbra, denne er med epler.
200 C
8 porsj.
Utstyr
- 1 paiform ca 22-23 cm
Ingredienser
- 8 epler epler færre hvis de er store eller 500 g rabarbra
- 150 g smør
- 2 dl havregryn glutenfri
- 2 dl glutenfri melblanding
- 2 dl rørsukker
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ts saltflak
- 0,5 dl kremfløte
- 0,5 dl sirup
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt.
- Skjær eplene i biter, ta vekk kjernehuset. Velg selv om skallet blir på eller ikke. Eller skyll rabarbraen og skjær den i små skiver. Legg frukten i en smurt paiform.
- Bland havregryn, mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett pisket krem, sirup og smeltet smør. Bland til det er glatt.
- Fordel røren over rabarbraen. Stek midt i ovnen i omtrent 30 minutter, til paien er gyllenbrun og sprø.
- Server med pisket krem eller is!
Tips og triks!
Havre er glutenfritt, men den kan lages slik at noe noe melstøv blandes inn. Er man veldig plaget bør den garanterte glutenfrie brukes.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!