Glutenfri smule pai

Foto: Shutterstock

Kan brukes til både epler og rabarbra, denne er med epler.

Skriv ut Del på Facebook
200 C
8 porsj.

Utstyr

  • 1 paiform ca 22-23 cm

Ingredienser
 

  • 8 epler epler færre hvis de er store eller 500 g rabarbra
  • 150 g smør
  • 2 dl havregryn glutenfri
  • 2 dl glutenfri melblanding
  • 2 dl rørsukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts saltflak
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl sirup

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt.
  • Skjær eplene i biter, ta vekk kjernehuset. Velg selv om skallet blir på eller ikke. Eller skyll rabarbraen og skjær den i små skiver. Legg frukten i en smurt paiform.
  • Bland havregryn, mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett pisket krem, sirup og smeltet smør. Bland til det er glatt.
  • Fordel røren over rabarbraen. Stek midt i ovnen i omtrent 30 minutter, til paien er gyllenbrun og sprø.
  • Server med pisket krem eller is!

Tips og triks!

Havre er glutenfritt, men den kan lages slik at noe noe melstøv blandes inn. Er man veldig plaget bør den garanterte glutenfrie brukes.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!