Glutenfri sukkerbrødbunn

Bilde fra Idun, Mors hjemmebakte

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
35-40 min.
175 c
+
0

Utstyr

  • 20 – 22 cm rund form

Ingredienser
 

Sukkerbrødbunnen

  • 4 stk egg
  • 180 g melis
  • 150 g potetmel
  • 1,5 ts bakepulver

Fyll og pynt

  • 175 g rabarbra
  • 90 g sukker
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 300 g kremfløte
  • 100 g fersk krem
  • 1 l jordbær
  • 100 g mandelspon

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Visp egg og sukker hvitt og luftig, det tar omtrent 5-7 minutter. Du skal kunne skrive Ole i røren og o skal synes når du skriver e, da er den stiv nok.
  • Vend inn potetmel og bakepulver.
  • Hell røren i en form, ca 20-22 cm og stek ved 175 grader i 35-40 minutter, på nest nederste rille. La avkjøle.

Fyll og pynt

  • Skrell rabarbraen og skjær den i 1 cm brede biter.
  • Ha rabarbra, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok på svak varme til rabarbraen er myknet.
  • Bland rabarbra -røren og sil den deretter.
  • Del kakebunnen i tre deler.
  • Pisk fløten sammen med crème fraîche.
  • Skjær halvparten av jordbærene i tynne skiver og bland dem med rabarberkompotten.
  • Bland jordbærene med halvparten av fløten og fordel røren på begge lag.
  • Dekk kaken med krem ​​og trykk flakede mandler rundt kantene.
  • Ha de resterende jordbærene på kaken og dryss eventuelt kantene med krem.

Tips og triks!

Her kan man fylle med hva som helst og lage sin egen versjon av bløtkake. Forslaget til fyll er veldig friskt og deilig og er nok flott som vårkake!
Jeg har alltid brukt potetmel i bløtkakebunn, men ikke tenkt at man bare kan bruke det.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!