Glutenfrie boller

Skriv ut Del på Facebook
Ca 10 boller
12-15 min.
220 C

Ingredienser
 

  • 5 dl melk
  • 1 ½ dl flytende margarin eller smeltet smør
  • 1 pk/pose gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ½ dl sukker
  • ca 100 gr jyttemel
  • 500 g semper fin mix
  • Eventuelt 1-2 g støtt/knust safran + 1 ts sukker og 1 ss varmt vann for å løse opp safranen

Fremgangsmåte
 

  • Varm opp melk og flytende Melange til fingervarmt. Rør inn fiberhusk og gjær og la blandingen svelle i 6-8 minutter.
  • Bland sammen sukker, eventuelt safran, kardemomme og mel i en bakebolle og elt sammen, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 minutter til dobbel størrelse.
  • Ha litt flytende Melange på bakebordet og på hendene og trill ut boller som settes på et bakepapirkledd stekebrett.
    Dekk med et klede og etterhev i 30-40 minutter. Pensle med egg eller vann og sukkerblanding.
    Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 10-15 minutter, steketid avhengig av størrelse på bollene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!