Glutenfrie skoleboller

Foto: Shutterstock

Som smaker deilig!

Skriv ut Del på Facebook
Jeg har god erfaring med Semper mel. Jeg har byttet ut vanlig mel med Semper i bl.a sjokoladekake, og det fungerte helt fint. Gjærbakst synes jeg at har vært vanskeligere.
12 boller

Ingredienser
 

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pakke fersk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 100 –120 g Jyttemel original
  • 500 g Semper mix fin

Fyll og pynt

  • Vaniljekrem
  • Melisglasur
  • Kokosmasse

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smør, ha i melk og varm til fingervarmt, 37 grader. Løs opp gjæren.
  • Ha væsken i en bakebolle og rør i fiberhusk. La det svelle i 5–10 minutter.
  • Tilsett sukker, kardemomme og mel i bollen. Elt deigen med en K-krok eller for hånd til den er smidig og fast.
  • Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Del deigen i emner på ca. 100 g og trill runde boller. Sett de på et stekebrett med bakepapir, dekk med plast og la bollene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Press en liten grop midt i bollen og sprøyt i vaniljekrem.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
  • Rør sammen litt vann og melis til en passe tykk melisglasur. Når skolebrødene er passe avkjølte, smør melisglasur rundt vaniljekremen og dypp i kokosmasse.
  • Nyt glutenfrie skolebrød helt nybakte, da smaker de aller best!

Tips og triks!

Hvis du vil ha hjemmelaget vaniljekrem er det oppskrift her:  Vaniljekrem
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!