Gratinert svinefilet

Bilde av Jenny Finn

Skriv ut Del på Facebook
En deilig gjestebudform. Den lages ferdig på forhånd og gratineres like før det skal spises.
Porsjoner 4

Ingredienser
 

  • ca 600 gr svinefilet alt. Ytrefilet
  • 1 stk sjalottløk
  • 250 gr sjampignon
  • 3 dl fløte
  • 2 ss kalvefond
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts trøffelje kan droppes
  • maizena
  • 2 dl ost Til gratinering
  • blåmuggost eks. Blue Castello
  • salt og pepper
  • evt litt chili

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 200 gr. Skjær fileen i tykke skiver. Stek dem i smør, krydre med salt og pepper og legg dem i en ildfast form.
  • Finhakk sjalottløk. Rens og del opp sjampignon. Stek begge deler i smør.
  • Hell på fløte, kalvefond,soya og trøffelolje. Smak til med krydder og blåmuggost.
  • Tykne sausen med maizenajevning til den tykkelse du vil ha. Hell sausen over fileen.
  • Strø over revet ost og gratiner i ca 15/20 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!