Gratinert svinefilet

Foto: Shutterstock

Bilde av Jenny Finn

Skriv ut Del på Facebook
En deilig gjestebudform. Den lages ferdig på forhånd og gratineres like før det skal spises.
4

Ingredienser
 

  • ca 600 gr svinefilet alt. Ytrefilet
  • 1 stk sjalottløk
  • 250 gr sjampignon
  • 3 dl fløte
  • 2 ss kalvefond
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts trøffeolje kan droppes
  • 2 dl ost Til gratinering
  • blåmuggost eks. Blue Castello
  • salt og pepper
  • evt litt chili
  • ca 2 ss maizena bland den ut i litt fløte

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 200 gr. Skjær fileen i tykke skiver. Stek dem i smør, krydre med salt og pepper og legg dem i en ildfast form.
    ca 600 gr svinefilet, salt og pepper
  • Finhakk sjalottløk. Rens og del opp sjampignon. Stek begge deler i smør.
    1 stk sjalottløk, 250 gr sjampignon
  • Hell på fløte, kalvefond,bsoya og trøffelolje. Smak til med krydder og blåmuggost.
    3 dl fløte, 2 ss kalvefond, 2 ss soyasaus, 1 ts trøffeolje, blåmuggost, evt litt chili
  • Tykne sausen med maizenajevning til den tykkelse du vil ha. Hell sausen over filèen.
    ca 2 ss maizena
  • Strø over revet ost og gratiner i ca 15/20 min.
    Gratiner den rett før den skal serveres.
    2 dl ost
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!