Bilde av Jenny Finn
En deilig gjestebudform. Den lages ferdig på forhånd og gratineres like før det skal spises.
4
Ingredienser
- ca 600 gr svinefilet alt. Ytrefilet
- 1 stk sjalottløk
- 250 gr sjampignon
- 3 dl fløte
- 2 ss kalvefond
- 2 ss soyasaus
- 1 ts trøffelje kan droppes
- maizena
- 2 dl ost Til gratinering
- blåmuggost eks. Blue Castello
- salt og pepper
- evt litt chili
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 gr. Skjær fileen i tykke skiver. Stek dem i smør, krydre med salt og pepper og legg dem i en ildfast form.
- Finhakk sjalottløk. Rens og del opp sjampignon. Stek begge deler i smør.
- Hell på fløte, kalvefond,soya og trøffelolje. Smak til med krydder og blåmuggost.
- Tykne sausen med maizenajevning til den tykkelse du vil ha. Hell sausen over fileen.
- Strø over revet ost og gratiner i ca 15/20 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!