2 måter å lage Gremolata på.
Gremolata kan du dryppe i supper, ha over fisk, kylling eller egg, over stekte grønnsaker eller avokadotoast.Bruk den i salater: Bland med poteter, pasta eller kikerter. En lun potetsalat med gremolata er bankers!Server med solide kjøttretter som, grillet biff eller lam.Gremolata er som et friskt pust, som liver opp og lyser opp selv de mest dystre retter. I tillegg tilfører den litt farge som alltid gjør rettene mer tiltalende.
Italian
Lett
0
Utstyr
- Foodprosessor, skarp kniv.
Ingredienser
Gremolata 1 med olivenolje
- kopp hakket bladpersille eller vanlig persille
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sitron, kun revet skall kun det gule
- 2 ts sitronsaft
- ½ kopp olivenolje
- salt og pepper etter smak
- for ekstra styrke, noen chiliflak
Gremolata 2 uten olje
- 2 båter hvitløk
- ½ bunt bladpersille
- 1 stk sitron, revet skall kun det gule
Fremgangsmåte
Gremolata 1 med olivenolje
- Ha alle ingredienser i foodprosessoren og kjør med pulsering til den er fint hakket.Holdbar i kjøleskap i ca 1 uke.
Gremolata 2 uten olje
- Finhakk hvitløken, finhakk bladpersillen, finriv skallet av sitronen og bland alt sammen.Kjempegodt til høstens lammesteker, men må være nylaget ellers blir den slapp i fisken!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!