Gremolata

2 måter å lage Gremolata på.

Skriv ut Del på Facebook
Gremolata kan du dryppe i supper, ha over fisk, kylling eller egg, over stekte grønnsaker eller avokadotoast.
Bruk den i salater: Bland med poteter, pasta eller kikerter. En lun potetsalat med gremolata er bankers!
Server med solide kjøttretter som, grillet biff eller lam.
Gremolata er som et friskt pust, som liver opp og lyser opp selv de mest dystre retter.
I tillegg tilfører den litt farge som alltid gjør rettene mer tiltalende.
Italian
Lett
0

Utstyr

  • Foodprosessor, skarp kniv.

Ingredienser
 

Gremolata 1 med olivenolje

  • kopp hakket bladpersille eller vanlig persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, kun revet skall kun det gule
  • 2 ts sitronsaft
  • ½ kopp olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  • for ekstra styrke, noen chiliflak

Gremolata 2 uten olje

  • 2 båter hvitløk
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 stk sitron, revet skall kun det gule

Fremgangsmåte
 

Gremolata 1 med olivenolje

  • Ha alle ingredienser i foodprosessoren og kjør med pulsering til den er fint hakket.
    Holdbar i kjøleskap i ca 1 uke.

Gremolata 2 uten olje

  • Finhakk hvitløken, finhakk bladpersillen, finriv skallet av sitronen og bland alt sammen.
    Kjempegodt til høstens lammesteker, men må være nylaget ellers blir den slapp i fisken!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!