Gresk salat

Skriv ut Del på Facebook
Gresk salat er en deilig rett alene med godt brød ved siden av. Den er også god som tilbehør til Moussaka eller kjøtt. Jeg pleier har prøvd å angi mengder her, men jeg må innrømme at det går litt på slump når den lages i heimen. Har jeg deilige modne tomater fra drivhuset, så blir det mye av det!

Ingredienser
 

  • 1 stk agurk
  • 5 stk tomater
  • 1/2 - 1 stk rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • basilikumblader
  • frisk oregano
  • Litt olivenolje
  • 1 stk grønn paprika
  • noen gode grønne store oliven
  • ca 100 gr fetaost

Fremgangsmåte
 

  • Skjær opp agurk og tomat i biter. Løken deles i ringer. Paprika deles i ringer. Hvitløk hakkes fint opp Legg grønnsakene pent opp i et fat eller en bolle. Drisle litt olivenolje over. Noen bruker en vinagrette også. Fordel oliven og fetaost på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!