Greske lammekjøttboller

Skriv ut Del på Facebook
Nydelig smak av mynte i disse kjøttbollene. Jeg bruker alltid lammekjøttdeig, men vanlig kjøttdeig kan selvsagt brukes også.
4 personer

Ingredienser
 

Tomatsaus

  • 8 stk modne tomater eller en boks knuste tomtater
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • litt paprikapulver og smak til med kajenne
  • 10 ss rødvin
  • litt sukker
  • liten bunt frisk timian eller en ts tørket

Kjøttboller

  • 500 gr kjøttdeig av lam
  • ¾ dl strøkavring Blandes med vannet for å svelle
  • ½ dl vann
  • 1 stk løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 bunt bladpersille finhakket
  • 10 stk friske mynteblad finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • hvetemel til å rulle bollene i

Fremgangsmåte
 

  • Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann. Eller bruk en boks gode tomater i biter. Varm 2 ss olivenolje i en kjele og fres tomatene på middels varme. Smak til salt, pepper, paprika og rødvin, legg på lokk og la sausen trekke på svak varme i i ca 15 min. Bruk stavmikser for å få en glatt konsistens på sausen. Ha i hakket timian.
    8 stk modne tomater, 4 ss olivenolje, salt og pepper, litt paprikapulver og smak til med kajenne, 10 ss rødvin, litt sukker, liten bunt frisk timian

Lammekjøttboller

  • Rør sammen vann og strøkavring, la den svelle litt. Bland kjøttdeigen med salt og pepper og kjør den litt seig. Bland inn resten av ingrediensene og form små, fine runde boller. Rull bollene i hvetemel og stek de på alle sider. Legg de over i tomatsausen og la de trekke i ca 10 min. Brød er deilig til.
    500 gr kjøttdeig av lam, 3/4 dl strøkavring, 1/2 dl vann, 1 stk løk, 1 fedd hvitløk, 1 bunt bladpersille, 10 stk friske mynteblad, 1 ss sitronsaft, hvetemel

Tips og triks!

Jeg bruker alltid lammekjøttdeig til kjøttboller og moussaka. Slik gjør jeg da klikk her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!