Små runde kjøttboller fulle av smak av Hellas! Laget av lammekjøttdeig:
4 personer
Ingredienser
Kjøttboller
- 2 skiver hvitt brød
- ½ kopp melk
- 3 ss olivenolje
- 800 gr malt lammekjøtt
- ¼ kopp mynte finhakket
- 3 ss løk revet
- 1 ss frisk oregano finhakket
- 2 klyper kanel
- 3 fedd hvitløk revet
- 1 stort egg
- ½ stk sitron både skal og saft
- salt og pepper etter smak
Tomatsaus
- 1 stk løk finhakkes
- 1 stk gulrot finhakkes
- 2 fedd hvitløk rives
- 3 ss olje
- 2 dl hvitvin
- ½ kopp timian finhakket
- ½ kg tomater
- salt og pepper
- 1 klype sukker
Fremgangsmåte
- Legg brødet i bløt i melken. Ha olivenoljen i en bolle, tilsett kjøttet og sprinkle over salt og pepper. Begynn å arbeide deigen sammen med hendene. Tilsett det bløte brødet og arbeid videre.2 skiver hvitt brød, 1/2 kopp melk, 3 ss olivenolje, 800 gr malt lammekjøtt, salt og pepper
- Tilsett urtene, løken, egget og skall og saft av en halv sitron. Arbeid deigen sammen.1/4 kopp mynte, 3 ss løk, 1 ss frisk oregano, 2 klyper kanel, 3 fedd hvitløk, 1 stort egg, 1/2 stk sitron
- Bruk en liten is skje og form fine runde kjøttboller som du steker i olivenolje. Skal de trekke i tomatsausen behøver de ikke gjennomstekes.
- Kjøttbollene kan gjerne spises slik, med en Taztziki ved siden av!
Tomatsaus
- Fres finhakkede grønnsaker i oljen til de blir blanke, ikke brune. Tilsett vin og la det koke ca 20 min. til de er mye. Kjørblandingen i en blender så det blir finmost. Kjør tomatene i en blender, ( ikke helt finmost) og tilsett gryten sammen med timian. La det koke ca 30 min til . Smak til med salt og pepper og en klype sukker.1 stk løk, 1 stk gulrot, 2 fedd hvitløk, 3 ss olje, 2 dl hvitvin, 1/2 kopp timian, 1/2 kg tomater, salt og pepper, 1 klype sukker
- Legg kjøttbollene i sausen og trekke ferdig. Knallgodt med potetmos eller stekte poteter ved siden av. Eller bare en fersk Focaccia.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!