Kjøttboller i tomatsaus

Små runde kjøttboller fulle av smak av Hellas! Laget av lammekjøttdeig:
Porsjoner 4 personer

Ingredienser
 

Kjøttboller

  • 2 skiver hvitt brød
  • 1/2 kopp melk
  • 3 ss olivenolje
  • 800 gr malt lammekjøtt
  • 1/4 kopp mynte finhakket
  • 3 ss løk revet
  • 1 ss frisk oregano finhakket
  • 2 klyper kanel
  • 3 fedd hvitløk revet
  • 1 stort egg
  • 1/2 stk sitron både skal og saft
  • salt og pepper etter smak

Tomatsaus

  • 1 stk løk finhakkes
  • 1 stk gulrot finhakkes
  • 2 fedd hvitløk rives
  • 3 ss olje
  • 2 dl hvitvin
  • 1/2 kopp timian finhakket
  • 1/2 kg tomater
  • salt og pepper
  • 1 klype sukker

Fremgangsmåte
 

  • Legg brødet i bløt i melken. Ha olivenoljen i en bolle, tilsett kjøttet og sprinkle over salt og pepper. Begynn å arbeide deigen sammen med hendene. Tilsett det bløte brødet og arbeid videre.
  • Tilsett urtene, løken, egget og skall og saft av en halv sitron. Arbeid deigen sammen.
  • Bruk en liten is skje og form fine runde kjøttboller som du steker i olivenolje. Skal de trekke i tomatsausen behøver de ikke gjennomstekes.
  • Kjøttbollene kan gjerne spises slik, med en Taztziki ved siden av!

Tomatsaus

  • Fres finhakkede grønnsaker i oljen til de blir blanke, ikke brune. Tilsett vin og la det koke ca 20 min. til de er mye. Kjørblandingen i en blender så det blir finmost. Kjør tomatene i en blender, ( ikke helt finmost) og tilsett gryten sammen med timian. La det koke ca 30 min til . Smak til med salt og pepper og en klype sukker.
  • Legg kjøttbollene i sausen og trekke ferdig. Knallgodt med potetmos eller stekte poteter ved siden av. Eller bare en fersk Focaccia.

Notes

Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!