Her tas potetene til nye høyder, smakfulle tvers igjennom.
50-60 min.
200°
6 – 8 personer
Ingredienser
- 1,2 kg poteter delt i båter
- ca 1 dl olivenolje
- 2 stk sitroner saften
- 2 ts salt
- 1 ts oregano
- ½ ts malt svart pepper
- 7,5 dl kyllingbuljong
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°
- Steg 2
- Ha potetbåter i en stor bolle. Drypp med olivenolje og sitronsaft og vend de rundt. Krydre med med salt, oregano og sort pepper; vend de rundt igjen.
- Trinn 3
- Fordel potetene i et enkelt lag i en 2-tommers dyp panne. Hell kyllingbuljong over poteter.
- Trinn 4
- Stek poteter i forvarmet ovn til de er møre og gyldenbrune, ca 1 time.
- Pass på mot slutten så potetene ikke blir for brune.
Tips og triks!
I Hellas fikk vi disse potetene hver dag. Noen dager blandet de sitronsaft og usøtet sennep og det var også veldig godt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!