Greske sitronbakte poteter

Her tas potetene til nye høyder, smakfulle tvers igjennom.

Skriv ut Del på Facebook
50-60 min.
200°
6 – 8 personer

Ingredienser
 

  • 1,2 kg poteter delt i båter
  • ca 1 dl olivenolje
  • 2 stk sitroner saften
  • 2 ts salt
  • 1 ts oregano
  • ½ ts malt svart pepper
  • 7,5 dl kyllingbuljong

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200°
  • Steg 2
  • Ha potetbåter i en stor bolle. Drypp med olivenolje og sitronsaft og vend de rundt. Krydre med med salt, oregano og sort pepper; vend de rundt igjen.
  • Trinn 3
  • Fordel potetene i et enkelt lag i en 2-tommers dyp panne. Hell kyllingbuljong over poteter.
  • Trinn 4
  • Stek poteter i forvarmet ovn til de er møre og gyldenbrune, ca 1 time.
  • Pass på mot slutten så potetene ikke blir for brune.

Tips og triks!

I Hellas fikk vi disse potetene hver dag. Noen dager blandet de sitronsaft og usøtet sennep og det var også veldig godt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!