Grillet svinefilet med brokkolisalat

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen
Hovedrett
Svin

Ingredienser
 

Filet

  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Brokkolisalat med blomkål

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 dl rosiner
  • 0,5 dl pinjekjerner eller solsikkekjerner

Dressing

  • 3 dl crème fraîche orginal 35 %
  • 1 ss sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær svinefileten fri for hinner, og krydre den med salt og pepper. Legg fileten på grillen, først på direkte varme og så på indirekte varme.
  • Rens brokkoli og blomkål fri for blader, kutt vekk den nederste delen av stilken. Skrell rødløk og del den den i store båter. Grill grønnsakene på direkte varme mens fileten ligger på indirekte.
  • Grill svinefileten i 15-20 minutter, snu ofte. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 65 °C og gjennomstekt ved 75 °C. Husk å hvile kjøttet i ca. 10 minutter etter grilling.
  • Ta av grønnsakene når de har fått litt farge. De skal fortsatt være rå. Skjær bukettene i små biter, grovhakk rødløk og bland alle ingrediensene til salaten.
  • Rør sammen crème fraîche, sukker, eddik, salt og pepper.
    Hell dressingen over salaten.

Tips og triks!

Har du grillet baconsurret svinefilet noen gang? Mmm! Det bør du prøve! Du bør også teste ut vår brokkolisalat med bacon!
Hvis du ikke vil grille fileen er det gode tips til hvordan du kan steke den her:
Hvordan tilberede svinefile?
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!