Grønn tomatmarmelade

I år ble det veldig mange umodne tomater i drivhuset.  Min nabo Randi på 93, foreslo å lage en grønn tomatmarmelade.  Det hadde hennes søster gjort i alle år.  Hun var så snill å låne meg Henriette Schønberg Erkens kokebok  fra 1947 og der sto oppskriften. Prosessen er ikke gjort på en dag, men var absolutt verd jobben. Dette blir en slager hos oss i tillegg til tyttebærsyltetøyet.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Marmelade

  • 0,5 kg grønne tomater
  • 0,5 kg sukker
  • ¾ dl eddik
  • ¾ dl vann
  • ¼ stang vanilje

Til koking

  • like deler eddik og vann

Fremgangsmåte
 

Koking av tomatene

  • Kok tomatene i en blanding av 50/50 vann og eddik, ca 5 min til man lett kan trekke av skallet. Væsken skal stå akkurat over tomatene. Hell væsken i et fat og legg tomatene oppi, la alt stå å trekke til neste dag.

Marmelade

  • Bland sukker, vann, eddik og vanilje og la det koke til en sirup, Legg i tomatene og kok i 4 min. Alt helles opp i fatet og står til neste dag. Gi tomatene et oppkok neste dag og ta de opp med en hullsleiv og legg på tørre rene glass. La laken småkoke i 30 min. og hell den over tomatene. Den skal koke litt inn for å bli tykkere. Skru lokket godt til og snu glasset på hodet. Vips er vinterens smakfulle middagstilbehør ferdig!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!