Bakst
45 min.
180 C
+
+
Utstyr
- 2 stk 2l brødformer
Ingredienser
- 600 g grovt rugmel
- 200 g hvetemel
- 100 g havregryn
- 1½ dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl havrekli
- 2 ts salt
- 50 g gjær
- 7 dl vann
- 2 dl skummet kultur melk kan erstattes med vann for melkefri
- 3 ss rapsolje
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre. Løs opp gjæren i lunkent vann, skummet kultur melk og rapsolje. Melkeblandingen skal være ca. 38 grader.
- Elt deigen i kjøkkenmaskin ca 10 minutter . Deigen skal være klissete .
- La deigen heve i ca. 30 minutter.
- Fordel deigen i to smurte brødformer, dekk til og la brødene heve på et lunt sted i ca en time, gjerne lenger.
- Forvarm ovn til 180 grader og stek brødene i ca. 45 minutter.
- Ta brødene ut og la dem «hvile « 5 minutter i formene. Øk temperaturen i stekeovnen til 250 grader.
- Når brødene har fått hvile, ta dem ut av formene og stek dem i ca 10 minutter ved 250 grader, til skorpen blir sprø rundt hele brødet . Avkjøl på rist.
Tips og triks!
Etter at du har smurt formene kan du helle solsikkefrø i formen og snu den rundt slik at de fordeler seg seg rundt i formen.
Da får du sprø, deilige solsikkefrø på utsiden av brødene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!