Grovt rugbrød

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
45 min.
180 C
Allergener
+
+

Utstyr

  • 2 stk 2l brødformer

Ingredienser
 

  • 600 g grovt rugmel
  • 200 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl havrekli
  • 2 ts salt
  • 50 g gjær
  • 7 dl vann
  • 2 dl skummet kultur melk kan erstattes med vann for melkefri
  • 3 ss rapsolje

Fremgangsmåte
 

  • Bland alt det tørre.
    Løs opp gjæren i lunkent vann, skummet kultur melk og rapsolje.
    Melkeblandingen skal være ca. 38 grader.
  • Elt deigen i kjøkkenmaskin ca 10 minutter . Deigen skal være klissete .
  • La deigen heve i ca. 30 minutter.
  • Fordel deigen i to smurte brødformer, dekk til og la brødene heve på et lunt sted i ca en time, gjerne lenger.
  • Forvarm ovn til 180 grader og stek brødene i ca. 45 minutter.
  • Ta brødene ut og la dem «hvile « 5 minutter i formene.
    Øk temperaturen i stekeovnen til 250 grader.
  • Når brødene har fått hvile, ta dem ut av formene og stek dem i ca 10 minutter ved 250 grader, til skorpen blir sprø rundt hele brødet .
    Avkjøl på rist.

Tips og triks!

Etter at du har smurt formene kan du helle solsikkefrø i formen og snu den rundt slik at de fordeler seg seg rundt i formen. 
Da får du sprø, deilige solsikkefrø på utsiden av brødene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!