0 7 liter
Ingredienser
- 1 stk lettsaltet knoke lettsaltet flesk kan også brukes
- 1 stk røkt knoke
- ca 2 dl byggryn ligge i vann over natten
- 1 stk kålrot
- 1 stk sellerirot
- 1 stk persillerot
- 4-5 stk gulrøtter
- 1 stk purre eller løk
- 6 stk poteter
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og legg i knokene, la de stå og simre til kjøttet løsner fra bena. Ta opp kjøttet og legg til siden. Kok byggrynene i noe av kraften. Sett til side.
- Sil kraften, vask kjelen og kok kraften inn til den smaken godt og kraftig. Jeg kokte inn min med ca 1/3.
- Kutt opp grønnsakene i fine biter og kok dem i kraften, ca 25-30 min. Litt tyggemotstand er godt.
- Del opp kjøttet og ha tilbake i kjelen. Ha i så mye kokte byggryn du synes passer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!