Grynsodd

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk lettsaltet knoke lettsaltet flesk kan også brukes
  • 1 stk røkt knoke
  • ca 2 dl byggryn ligge i vann over natten
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • 4-5 stk gulrøtter
  • 1 stk purre eller løk
  • 6 stk poteter
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp vann og legg i knokene, la de stå og simre til kjøttet løsner fra bena. Ta opp kjøttet og legg til siden. Kok byggrynene i noe av kraften. Sett til side.
  • Sil kraften, vask kjelen og kok kraften inn til den smaken godt og kraftig. Jeg kokte inn min med ca 1/3.
  • Kutt opp grønnsakene i fine biter og kok dem i kraften, ca 25-30 min. Litt tyggemotstand er godt.
  • Del opp kjøttet og ha tilbake i kjelen. Ha i så mye kokte byggryn du synes passer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!