Grytebrød

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 400 g fin hvete/spelt Jeg brukte spelt
  • 300 g grovt hvetemel/spelt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl linfrø Jeg liker å bruke de knuste
  • 2 ts 1salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 6-7 dl kaldt vann Deigen skal være klissete

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen alt det tørre, tilsett vann og rør sammen til en glatt klissete deig. Dekk bakebollen med lokk /plast og sett til heving i 10-12 timer på kjøkkenbenken.
  • Før steking, sett gryten med lokk på nederste rille i kald stekeovn og varm opp til 250 °C.
  • Ta ut den varme gryten (husk tykke grytekluter!). Dryss ev. litt grovt mel eller semulegryn i bunnen av gryten. Hell/fordel deigen i gryten, glatt den til på toppen. Legg på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Senk temperaturen til 200 °C og stek brødet i 50 min - 1 time. Ta av lokket og stek videre i 10-15 min. Bank på brødet: Det skal være en hul lyd når det er ferdigstekt og toppen skal være gyllen.
  • Hvelv brødet over på en rist. Det kan være fristende å skjære i brødet med en gang, men la det hvile minst 30 min før det skjæres opp.
  • Pakk brødet i et kjøkkenhåndkle ved oppbevaring.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!