Mandelkaker med gul krem
+
+
30 ca. kaker
Ingredienser
Bunner
- 6 eggehviter
- 75 g sukker
- 225 g mandler
- 150 g melis
Fyll
- 6 eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- 150 g sukker
- 3 ts maisenna
- 3 ts vaniljesukker
- 200 g smør
Pynt
- 200 g kokesjokolade
Fremgangsmåte
- Start med å male mandlene. Bland de kvernede mandlene med melisen.
- Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs.
- Tilsett mandlene méd melisen inn i marengsen og bland det forsiktig sammen med en slikkepott. Sprøyt massen ut til små topper.
- Stekes midt i ovnen i cirka 12-15 minutter på 180 grader.
- Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut alle frøene og legg frø og stangen i en kjele sammen med 1,5 dl kremfløte, 180 g sukker og 6 eggeplommer. Kok opp på medium varme mens du rører hele tiden. Det skal så vidt koke opp, men ikke la det koke i mer enn et lite minutt. Hvis blandingen koker for lenge, eller på høy varme, så kan blandingen skille seg. Når blandingen begynner å tykne er konsistensen perfekt. Avkjøl i romtemperatur.
- Når kremen er romtemperert tilsetter du 200 g romtemperert meierismør i terninger. Visp godt med en håndmikser til alt smøret er godt blandet inn. Rør på lav hastighet! Røres det for lite blir det en veldig tydelig smak og konsistens av smør, men vi vil heller ikke røre for mye for da blir kremen veldig lys og luftig. Så rør på lav hastighet og følg med når kremen begynner å lysne litt, da er den perfekt.
- Når toppene er kalde og kremen kald, srøyt fine fine topper på kakene og legg en kake oppå. Jeg bruker en stor sprøytetipp med hakk på toppen til å sprøyte ut. Men det er ingeting i veien for å bruke to teskjeer og sette fine topper på platen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!