Gule bomber

Mandelkaker med gul krem

Skriv ut Del på Facebook
+
+
30 ca. kaker

Ingredienser
 

Mandeltoppene

  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker helst finkornet
  • 450 g mandler finmalte

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts Maizena strøkne
  • 1 vaniljestang evt 3 ts vaniljesukker
  • 200 g meierismør
  • ¼ ts maldonsalt

Fremgangsmåte
 

Gul krem

  • Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut alle frøene og legg frø og stangen i en kjele sammen med fløten, sukker, eggeplommer og maizena. Kok opp på medium varme mens du rører hele tiden.
    Det skal så vidt koke opp, men ikke la det koke i mer enn et lite minutt. Hvis blandingen koker for lenge, eller på høy varme, så kan blandingen skille seg. Når blandingen begynner å tykne er konsistensen perfekt.
    Avkjøl i romtemperatur.
    6 eggeplommer, 2,5 dl kremfløte, 150 g sukker, 3 ts Maizena strøkne, 1 vaniljestang evt 3 ts vaniljesukker, 1/4 ts maldonsalt
  • Når kremen er romtemperert tilsetter du 200 g romtemperert meierismør i terninger. Visp godt med en håndmikser til alt smøret er godt blandet inn. Rør på lav hastighet! Røres det for lite blir det en veldig tydelig smak og konsistens av smør, men vi vil heller ikke røre for mye for da blir kremen veldig lys og luftig. Så rør på lav hastighet og følg med når kremen begynner å lysne litt, da er den perfekt.
    200 g meierismør

Bunner

  • Riv mandlene i en mandelkvern. Har du ikke det så kan du bruke en foodprosessor til å hakke de. Mandlene skal være fint revet.
    6 eggehviter, 300 g sukker helst finkornet, 450 g mandler finmalte
  • Visp eggehvitene til skum i en helt ren bolle av glass eller metall. Tilsett litt og litt sukker mens du visper på medium hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt så visper du videre til du har en helt fast og blank marengs.
  • Rør deretter inn de revne mandlene.
  • Hvis du har en sprøytepose så fordel mandelrøren i sprøyteposen. Benytt en stor stjernetipp, eller en stor rund tipp hvis du ikke har stjernetipp.
  • Sprøyt ut små skaker på et bakepapir. Kakene vil flyte litt utover under steking så la det være litt rom mellom hver kake. Jeg fikk plass til ca 30 små kaker på et stekebrett, tilsammen 80 kaker. Hvis du ikke har en sprøytepose så kan du benytte en skje og legge små, runde klumper på bakepapiret. Bruk skjeen til å gjøre kakene ganske flate.
  • Stek kakene på 180 grader i 12 minutter, over/undervarme. Stek ett brett av gangen. Avkjøl kakene helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Montering

  • Legg sammen mandelbunner i par på to og to, som er omtrent like store.
  • Fordel den gule kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp. Sprøyt ut litt gul krem på en mandelbunn og press deretter lett den tilhørende mandelbunnen oppå gulkremen slik at du får en fylt kjeks. Har du ikke en sprøytepose så legger du en liten klatt gulkrem på hver mandelkjeks med en liten teskje.
  • Drissle gjerne litt smeltet sjokolade på toppen for dekor. Jeg benyttet en skje til å drissle sjokoladen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!