Gule bomber

Mandelkaker med gul krem

Skriv ut Del på Facebook
+
+
30 ca. kaker

Ingredienser
 

Bunner

  • 6 eggehviter
  • 75 g sukker
  • 225 g mandler
  • 150 g melis

Fyll

  • 6 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 3 ts vaniljesukker
  • 200 g smør

Pynt

  • 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte
 

  • Start med å male mandlene. Bland de kvernede mandlene med melisen.
  • Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs.
  • Tilsett mandlene méd melisen inn i marengsen og bland det forsiktig sammen med en slikkepott. Sprøyt massen ut til små topper.
  • Stekes midt i ovnen i cirka 12-15 minutter på 180 grader.
  • Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut alle frøene og legg frø og stangen i en kjele sammen med 1,5 dl kremfløte, 180 g sukker og 6 eggeplommer. Kok opp på medium varme mens du rører hele tiden. Det skal så vidt koke opp, men ikke la det koke i mer enn et lite minutt. Hvis blandingen koker for lenge, eller på høy varme, så kan blandingen skille seg. Når blandingen begynner å tykne er konsistensen perfekt. Avkjøl i romtemperatur.
  • Når kremen er romtemperert tilsetter du 200 g romtemperert meierismør i terninger. Visp godt med en håndmikser til alt smøret er godt blandet inn. Rør på lav hastighet! Røres det for lite blir det en veldig tydelig smak og konsistens av smør, men vi vil heller ikke røre for mye for da blir kremen veldig lys og luftig. Så rør på lav hastighet og følg med når kremen begynner å lysne litt, da er den perfekt.
  • Når toppene er kalde og kremen kald, srøyt fine fine topper på kakene og legg en kake oppå.
    Jeg bruker en stor sprøytetipp med hakk på toppen til å sprøyte ut. Men det er ingeting i veien for å bruke to teskjeer og sette fine topper på platen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!