Formkake

Foto: Alf Børjesson
Man får ofte eggeplommer til overs når man baker mandelbunner, kransekake etc. Da kan man bake en Gullkake!
Grader. 175 gr.
Tid: Ca. 45 min.

Ingredienser
 

  • 150 gr smør
  • 150 gr sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 225 gr hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • ts bakepulver

Fremgangsmåte
 

  • Rør smør og ½ parten av sukkeret hvitt.
    Pisk eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
    Pisk fløten nesten stiv.
    Bland smørkrem vekselvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulveret.
    Rør forsiktig inn fløten.
    Hell røren i smurt formkake form, her kan du være kreativ.
    Alternative smakstilsetninger
    1. Raspet lime eller appelsinskall, eller vær modig og bruk grønn matcha tepulver.
    2. Bruk tørkede frukter som er bløtlagt i valgfri sprit eller bare bløtlagt i vann.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!