Også kalt Gullkake
Man får ofte eggeplommer til overs når man baker mandelbunner, kransekake etc. Da kan man bake en Gullkake!
Ca. 45 min
175
+
+
1 kake
Ingredienser
- 150 gr smør
- 150 gr sukker
- 6 stk eggeplommer
- 225 gr hvetemel
- 2 dl kremfløte
- 1½ ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Rør smør og ½ parten av sukkeret hvitt.Pisk eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.Pisk fløten nesten stiv. Bland smørkrem vekselvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulveret.Rør forsiktig inn fløten.Hell røren i smurt formkake form, her kan du være kreativ. Alternative smakstilsetninger1. Raspet lime eller appelsinskall, eller vær modig og bruk grønn matcha tepulver.2. Bruk tørkede frukter som er bløtlagt i valgfri sprit eller bare bløtlagt i vann.
- TipsKaken ble kjempegod, men jeg synes det er mye mel i forhold til deig. Den ble fast og det ble vanskelig å blande inn fløten. Neste gang vil jeg la være å piske fløten. Sukkeret kan også sikkert reduseres. Men hos det mannlige besøket og min mann gikk den ned på høykant 🙏😂👍
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!