35 – 45 min
180 C




0
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2,5 dl brunt sukker
- 2 ts kanel
- 4 stk egg
- ½ ts salt
- 3 dl nøytral solsikke, raps etc. Ikke olivenolje
- 8 dl fint raspede gulrøtter
- revet skal av 1 appelsin
Krem
- 125 gr kremost naturell
- 100 gr mykt smør
- 250 gr melis
- frø fra 1 vaniljestang
Pynt
- 200 gr valnøtter
- 100 gr sukker
Fremgangsmåte
- Bland sammen alt det tørre. Bland inn oljen og eggene, ett og ett.
- Bland til røren er jevn og ha i gulrøttene tilslutt.Ha røren i en liten langpanne eller stor rund form. Stek kaken.
Krem
- Rør sammen ost og smør og tilsett melisen. Ikke rør for lenge for kremen kan skille seg.
- Du kan godt dele kaken i to og ha krem mellom lagene også. Kanskje du da må doble kremoppskriften.
Pynt
- Smelt sukkeret og la det bli gyllent, vend inn valnøttene og la de bli kalde.Noen marsipan gulrøtter er også morsomt å pynte med.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!