Gulrotkake

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
35 – 45 min
180 C
+
+
+
0

Ingredienser
 

  • 5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • ½ ts salt
  • 3 dl nøytral solsikke, raps etc. Ikke olivenolje
  • 8 dl fint raspede gulrøtter
  • revet skal av 1 appelsin

Krem

  • 125 gr kremost naturell
  • 100 gr mykt smør
  • 250 gr melis
  • frø fra 1 vaniljestang

Pynt

  • 200 gr valnøtter
  • 100 gr sukker

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen alt det tørre. Bland inn oljen og eggene, ett og ett.
  • Bland til røren er jevn og ha i gulrøttene tilslutt.
    Ha røren i en liten langpanne eller stor rund form.
    Stek kaken.

Krem

  • Rør sammen ost og smør og tilsett melisen. Ikke rør for lenge for kremen kan skille seg.
  • Du kan godt dele kaken i to og ha krem mellom lagene også.
    Kanskje du da må doble kremoppskriften.

Pynt

  • Smelt sukkeret og la det bli gyllent, vend inn valnøttene og la de bli kalde.
    Noen marsipan gulrøtter er også morsomt å pynte med.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!