Sprø utenpå og myke inni.
12 – 13 min
190 C
40 ca. spørs hvor store du lager dem
Ingredienser
Bunner
- 300 g hasselnøtter
- 300 g sukker helst finkornet
- 3 eggehviter
- 75 g meierismør
- Til dypping
Dypping ( helt valgfritt)
- 150 g mørk kokesjokolade
- 40 g delfiafett
Fremgangsmåte
- Kvern nøttene i en mandelkvern. Ikke bruk foodprossesor, det kommer for mye fett utav nøttene.
- Rør sammen nøttene og sukkeret i en bolle. Smelt smøret og rør det inn sammen med eggehvitene i nøttene. Når alt er jevnt blandet dekker du bollen med plastfolie, og lar nøtteblandingen hvile i minst en time.
- Sett cookiesene med en skje på en bakeplate og sett en hasselnøtt midt på eller:Fordel nøttemassen i en stor sprøytepose med en stor stjerneformet tipp. Bruk den største tippen, ellers får du ikke presset ut massen. Sprøyt ut små roser ved å holde sprøyteposen rett ned mot bakepapiret, hold tippen ca 0.5 cm over brettet og press ut små roser. Massen er tykk så du må presse hardt. Fordel en hasselnøtt i midten av hver rose.
- Stekes på 190 grader over/undervarme i cirka 12 minutter. Stek kun ett brett av gangen. Avkjøl kakene på rist.
- Når kakene er helt avkjølte kan du dyppe den nederste delen i litt smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett.
- Kakene oppbevares i en tett boks i kjøleskap, men helst i fryseren.De tiner veldig fort.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!