Hasselnøtt cookies

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Sprø utenpå og myke inni.
12 – 13 min
190 C
40 ca. spørs hvor store du lager dem

Ingredienser
 

Bunner

  • 300 g hasselnøtter
  • 300 g sukker helst finkornet
  • 3 eggehviter
  • 75 g meierismør
  • Til dypping

Dypping ( helt valgfritt)

  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 40 g delfiafett

Fremgangsmåte
 

  • Kvern nøttene i en mandelkvern. Ikke bruk foodprossesor, det kommer for mye fett utav nøttene.
  • Rør sammen nøttene og sukkeret i en bolle.
    Smelt smøret og rør det inn sammen med eggehvitene i nøttene. Når alt er jevnt blandet dekker du bollen med plastfolie, og lar nøtteblandingen hvile i minst en time.
  • Sett cookiesene med en skje på en bakeplate og sett en hasselnøtt midt på eller:
    Fordel nøttemassen i en stor sprøytepose med en stor stjerneformet tipp. Bruk den største tippen, ellers får du ikke presset ut massen. Sprøyt ut små roser ved å holde sprøyteposen rett ned mot bakepapiret, hold tippen ca 0.5 cm over brettet og press ut små roser.
    Massen er tykk så du må presse hardt. Fordel en hasselnøtt i midten av hver rose.
  • Stekes på 190 grader over/undervarme i cirka 12 minutter. Stek kun ett brett av gangen. Avkjøl kakene på rist.
  • Når kakene er helt avkjølte kan du dyppe den nederste delen i litt smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett.
  • Kakene oppbevares i en tett boks i kjøleskap, men helst i fryseren.
    De tiner veldig fort.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!