Det er mye mat i en stor kylling!
4 personer
Ingredienser
Kylling
- 1 stk hel kylling ca 2 kg
- 1 dl olivenolje
- krydder som salt, pepper og paprika eller det du liker.
Saus
- 1 – 2 poser Toro kyllingsaus eller kantarell og sjampignonsaus
Fremgangsmåte
Kylling
- Gni smør under skinnet på kyllingen og stikk gjerne inn noen friske urter og noen sitronskiver.
- Bland sammen oljen med krydderet og pensle over kyllingen. Vær forsiktig med saltet, du skal bruke kraften.Jeg liker ikke å fylle den med noe, men det er smak og behag. Anbefalt er løk, sitron og hvitløk. Legg i de grønnsaken du liker under kyllingen i formen og fyll på ca ½ l vann. Ikke la den koke tørr underveis, den kraften som blir er super i sausen.

- Sett kyllingen i ovnen og stek som angitt. Bruk gjerne steketermometer i brystet. Kyllingen må ha kjerne temp på minst 65℃. Eller sjekk med en kniv om den er stekt ( klar væske ut)
- Sjekk undeveis om du må pensle mer. Hvis den blir litt blek, kan du ta kyllingen litt under grillen, eller øke temp litt på slutten. Ikke stek for lenge, da blir den tørr, la den hvile dekket til før du skjærer i den.
Saus
- Jeg innrømmer gladelig at jeg bruker Toro kantarell og sjampignonsaus til kylling. Bruker det også til kaldt røkt svinekjøtt
- Sil av kraften som har dannet seg i pannen med kyllingen, ha den i den ferdige sausen. Tilsett gjerne litt ekstra sopp som er stekt i panne.Det blir knallgodt.

Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!





