Matgleden - Anne Bullen Eek

Helstekt kylling

Matgleden

26. oktober 2025

,

Det er mye mat i en stor kylling!

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Middag
Norsk
ca 75 min
4 personer

Ingredienser
 

Kylling

  • 1 stk hel kylling ca 2 kg
  • 1 dl olivenolje
  • krydder som salt, pepper og paprika eller det du liker.

Saus

  • 1 – 2 poser Toro kyllingsaus eller kantarell og sjampignonsaus

Fremgangsmåte
 

Kylling

  • Gni smør under skinnet på kyllingen og stikk gjerne inn noen friske urter og noen sitronskiver.
  • Bland sammen oljen med krydderet og pensle over kyllingen. Vær forsiktig med saltet, du skal bruke kraften.
    Jeg liker ikke å fylle den med noe, men det er smak og behag. Anbefalt er løk, sitron og hvitløk. Legg i de grønnsaken du liker under kyllingen i formen og fyll på ca ½ l vann. Ikke la den koke tørr underveis, den kraften som blir er super i sausen.
  • Sett kyllingen i ovnen og stek som angitt. Bruk gjerne steketermometer i brystet. Kyllingen må ha kjerne temp på minst 65℃. Eller sjekk med en kniv om den er stekt ( klar væske ut)
  • Sjekk undeveis om du må pensle mer. Hvis den blir litt blek, kan du ta kyllingen litt under grillen, eller øke temp litt på slutten.
    Ikke stek for lenge, da blir den tørr, la den hvile dekket til før du skjærer i den.

Saus

  • Jeg innrømmer gladelig at jeg bruker Toro kantarell og sjampignonsaus til kylling. Bruker det også til kaldt røkt svinekjøtt
  • Sil av kraften som har dannet seg i pannen med kyllingen, ha den i den ferdige sausen. Tilsett gjerne litt ekstra sopp som er stekt i panne.
    Det blir knallgodt.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!