Hermetiserte pærer

Skriv ut Del på Facebook
Lett

Ingredienser
 

  • 1 l vann
  • 400 gr sukker
  • 1 l skrelte pærer Jeg brukte 8 pærer
  • sitron
  • evt Atamon desinfiserende middel.
  • vaniljestang eller kardemommefrø

Fremgangsmåte
 

  • Det er viktig å begynne med rene og tørre glass, gjerne Norgesglass. Det er viktig at lokket er tett. vask glassene med oppvaskmiddel og skyll godt av.
    For å tørke samt desinfisere settes glassene i stekeovnen på 100 grader i 15 min.
  • Gode pæresorter er Grev Moltke, Dobbel Philippa og gråpære. Pærene må være snaut modne.
    Jeg hadde ikke pærer i hagen, så jeg kjøpte Santa Maria pærer fra Italia i vår Asiabutikk. De egner seg veldig godt til hermetisering og blir veldig gode.
  • Vask og skrell pærene, skjær ut «midten» med steiner og del i to. Er pærene store del gjerne i mindre . Ha de skrelte pærene i en bolle med kaldt vann med litt sitronsaften (dette for å unngå misfarging på pærene).
  • Kok opp sukkerlake av 1 liter vann og 400 g sukker. Sukkeret skal være helt oppløst. Ha 1-2 ss sitronsaft i sukkerlaken. Ha i de smakstilsetninger du liker.
  • Kok pærene forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader til de blir møre, ca 20 min. Legg deretter frukten over på rene, tørre og varme glass.
  • Sukkerlaken kokes opp igjen, siles og has over pærene. Laken fylles helt opp og lokket skrues på. Tørk av kant og sett til kjøling. Etter avkjøling går en over lokket og sjekker at det er helt tett. Oppbevares mørkt og kjølig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!