Kilde: koket.se og Roy Fares Bilde: Wolfgang Kleinschmidt
Kaker
16 min.
180 C
+
+
Utstyr
- Tegn 4 bunner på bakepapir, 19 cm
Ingredienser
Kakebunn
- 240 g eggehvite [8 stk]
- 85 g perlesukker [1 dl]
- 240 g melis [4 dl]
- 220 g mandelmel (4,5 dl)
- 1 sitron finrevet skall
Vaniljekrem
- 60 g eggeplomme [3 stk]
- 60 g perlesukker [0 75 dl]
- 25 g maisstivelse [0 5 dl]
- 0,5 vaniljestang
- 250 g H- melk, 2,5 dl.
- 15 g usaltet smør romtemperatur
- smør
- 300 g kremfløte [3 dl]
Italiensk marengs
- 125 g eggehvite [4 stk]
- 50 g vann [0 5 dl]
- 210 g perlesukker [2 25 dl]
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Sett ovnen på 180 grader.
- Pisk eggehviter og melis til en stiv marengs.
- Bland resten av ingrediensene og vend inn i marengsen. Bland forsiktig men forsiktig. Dryss 4 runde bunner, 19 cm i diameter, på et ark med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i ca 16 minutter. La avkjøles.
Vaniljekrem
- Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
- Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg dem sammen med stangen i en kjele. Tilsett melken og kok opp under omrøring.
- Ta opp vaniljestangen og visp inn melken i eggeblandingen. Bland og hell alt tilbake i kjelen.
- Kok blandingen forsiktig og under konstant omrøring til den har tyknet.
- Hell vaniljekremen i en bolle, tilsett smøret og rør til smøret har smeltet. La avkjøles.
- Pisk fløten og vend den inn i vaniljekremen.
- Fyll kalde kakebunner med kald krem, ikke ha krem på toppen og pakk de inn. Ta vekk krem som kan har ent utover kantene. La kaken stå i fryseren i 1 time.
Italiensk marengs
- Pisk eggehvitene til stivt skum.
- Kok opp vann og sukker til 121 grader. Hell sirupen i eggehvitene i en tynn stråle og visp i samme hastighet med elvispen på maksimal hastighet. Fortsett å visp til marengsen er lunken.
- Fordel marengsen jevnt over hele kaken. Brenn den av med en gassbrenner og pynt med friske bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!