Himmelsk kake

Skriv ut Del på Facebook
Kilde: koket.se og Roy Fares Bilde: Wolfgang Kleinschmidt
Kaker
16 min.
180 C
+
+

Utstyr

  • Tegn 4 bunner på bakepapir, 19 cm

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 240 g eggehvite [8 stk]
  • 85 g perlesukker [1 dl]
  • 240 g melis [4 dl]
  • 220 g mandelmel (4,5 dl)
  • 1 sitron finrevet skall

Vaniljekrem

  • 60 g eggeplomme [3 stk]
  • 60 g perlesukker [0 75 dl]
  • 25 g maisstivelse [0 5 dl]
  • 0,5 vaniljestang
  • 250 g H- melk, 2,5 dl.
  • 15 g usaltet smør romtemperatur
  • smør
  • 300 g kremfløte [3 dl]

Italiensk marengs

  • 125 g eggehvite [4 stk]
  • 50 g vann [0 5 dl]
  • 210 g perlesukker [2 25 dl]

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Pisk eggehviter og melis til en stiv marengs.
  • Bland resten av ingrediensene og vend inn i marengsen. Bland forsiktig men forsiktig. Dryss 4 runde bunner, 19 cm i diameter, på et ark med bakepapir.
  • Stek midt i ovnen i ca 16 minutter. La avkjøles.

Vaniljekrem

  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
  • Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg dem sammen med stangen i en kjele. Tilsett melken og kok opp under omrøring.
  • Ta opp vaniljestangen og visp inn melken i eggeblandingen. Bland og hell alt tilbake i kjelen.
  • Kok blandingen forsiktig og under konstant omrøring til den har tyknet.
  • Hell vaniljekremen i en bolle, tilsett smøret og rør til smøret har smeltet.
    La avkjøles.
  • Pisk fløten og vend den inn i vaniljekremen.
  • Fyll kalde kakebunner med kald krem, ikke ha krem på toppen og pakk de inn.
    Ta vekk krem ​​som kan har ent utover kantene.
    La kaken stå i fryseren i 1 time.

Italiensk marengs

  • Pisk eggehvitene til stivt skum.
  • Kok opp vann og sukker til 121 grader. Hell sirupen i eggehvitene i en tynn stråle og visp i samme hastighet med elvispen på maksimal hastighet. Fortsett å visp til marengsen er lunken.
  • Fordel marengsen jevnt over hele kaken. Brenn den av med en gassbrenner og pynt med friske bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!