Hjemmelaget marsipan

Skriv ut Del på Facebook
Julegodteri
Lett
Allergener
+

Ingredienser
 

  • 1 kg malte mandler må være skåldet.
  • 1 kg melis
  • 1 dl eggehvite ca. hvite fra 3 egg

Fremgangsmåte
 

  • Bland malte mandler og eggehvite kjør dette i kjøkkenmaskin med K spade til den blir kornete. Ikke bruk foodprosessor til å male mandlene, da blir ikke resultat bra.
  • Tilsett siktet melis og kjør blandingen i maskinen til den er fast og fin.
  • Pakk den i plast og la den hvile.
  • Marsipan kan smaksettes med litt likør eller cognac. Den farges og man kan lage figurer.
  • Eller rulles til pølser og trekkes med sjokolade.
    Nam nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!