Honningkake

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
40 – 45 min
175 c
+
+

Ingredienser
 

  • 150 g smør
  • 200 g honning
  • 1 dl sukker 85g
  • 3 stk egg
  • 4 dl hvetemel 240g
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts nellik
  • 1 ts ingefær
  • 1 dl syltet appelsinskall eller sukat, rosiner el lign.

Fremgangsmåte
 

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, et om gangen og rør godt.
    Bland i ønsket smakstilsetning.
  • Sikt sammen mel og bakepulver og ha det i røren.
    Hell røren i smurt og strødd form.
    Stek kaken
  • Pakk den inn når den er avkjølt og legg den kjølig.

Tips og triks!

Kaken blir best etter noen dager!
Jeg hadde ikke i alt melet med en gang, kjenn etter hvordan røren blir. Den skal ikke være veldig fast.
Jeg stekte kaken på nest nederste rille.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!