Horn

Foto: Anne

Dette er en veldig gammel oppskrift fra min mor, som i sin tid fikk den fra sin venninne Anne Ma!

Skriv ut Del på Facebook
12-15 min.
225 C
16 horn

Ingredienser
 

  • 800 g hvetemel
  • 50 g gjær rød eller blå er det samme
  • 200 g smør
  • 4 dl melk
  • 40 g sukker
  • litt salt
  • sesamfrø, solsikkefrø eller gresskarkjerner.

Fremgangsmåte
 

  • Varm melken og rør ut smør og gjær i den.
  • Deigen blandes sammen og eltes blank.
  • Etterheves til dobbel størrelse. Del deigen i to og kjevle ut 2 runde leiver ca 1 cm tykke. Del den i 8
  • Rull sammen fra den bredeste siden og etterhev i ca 30 – 40 min. Stekes på 225° i ca 10 – 15 min.
  • Pensle med egg og dryss over valgte kjerner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!