Hovedretter

Kjøttkaker

Slik lager jeg sausen til kjøttkakene! Denne kjøttkake oppskriften har jeg brukt i snart 45 år. Jeg varierer litt med

Les mer »

Boeuf Bourguignon

Dette er Julia Childs oppskrift, ihvertfall så lik orginalen som mulig ! Gryten over alle gryter nå når høsten nærmer

Les mer »

Fin fiskegrateng

Dette er en kjempegod fiskegrateng som fint kan lages av frosne fiskefileer, eks torsk eller sei, eller rød og hvit

Les mer »

Kjøttgryte

Dette er Christer Rødseth sin oppskrift, derfor må den legges ut her slik at jeg finner den igjen. Christer Rødseth

Les mer »

Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det

Les mer »

Lammefrikassé

I disse lammetider er denne oppskriften min favoritt, har du gått lei av fårikål så prøv da vel! Denne oppskriften

Les mer »

Elgstek sous vide

Sous vide er en måte å langtidsvarmebehandle  kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker og mye annet på.  Jeg er så heldig at

Les mer »

Gresk salat

Gresk salat er en deilig rett alene med godt brød ved siden av. Den er også god som tilbehør til

Les mer »

Greske kjøttboller

Nydelig smak av mynte i disse kjøttbollene. Jeg bruker alltid lammekjøttdeig, men vanlig kjøttdeig kan selvsagt brukes også.

Les mer »

Biff Bourgogne

Dette var rett og slett den beste gryteretten jeg har smakt i høst, jeg tror cognac gjorde susen sammen med

Les mer »

Rakfisk med tilbehør

Hva er bedre enn rakfisk fra Noraker gård??   Ingenting. Rett og slett. Fabelaktig godt. Denne delikatessen har ligget og kost

Les mer »

Lammekjøttdeig

  For å lage moussaka og greske kjøttboller må vi ha lammekjøttdeig. Det får man ikke så lett tak i.

Les mer »

Gresk Moussaka

  Dette er skikkelig » gresk comfort food» ! Dette er en smakfull Moussaka, som minner meg om de har

Les mer »

Ungarsk Gulasj

I desember 1996 var jeg i Budapest for første gang, det var kaldt og det snødde. Det ble en uforglemmelig

Les mer »

Småsuppe

Når mamma kokte småsuppe, fersk suppe eller lapskaus, gledet jeg meg til middag.  Langsom mat, kokt fra bunn med gode

Les mer »

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!