I disse lammetider er denne oppskriften min favoritt, har du gått lei av fårikål så prøv da vel!
Denne oppskriften kan du bruke til kalvefrikassé eller hønsefrikassé også.
Hovedrett
Norsk
+
+
4
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg lammekjøtt kjøtt fra frempart eks. fårikålkjøtt
- vann
- 1 ts salt pr liter vann
- 200 gr gulrøtter
- 100 gr grønnsaker du liker persillerot, blomkål etc.
Saus
- 2 ss smør
- 2-3 ss hvetemel
- 4-5 dl kraften fra det kokte kjøttet
- ½ - 1 dl fløte
- dill
- en skvis sitron
- 1 stk eggeplomme
Fremgangsmåte
Kjøtt og saus
- Kok kjøttet så lenge at det slipper bena. Ta kjøttet opp. Smak på kraften, trenger du en kraftigere smak så kok den litt inn. ( Dvs. la den fosskoke slik at noe av væsken fordamper og bare smaken er igjen.) Sil kraften.Kok grønnsakene, 1 ts salt pr l. vann.
Saus
- Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft, litt av gangen. La det koke opp mellom hver speeing til sausen er passe tykk. Småkok ca 8-10 min, for å få bort den rå melsmaken.
- Smak til med salt og pepper. Bland eggeplommen med fløten og hell den kokende varme sausen i eggeblandingen. Rens kjøttet for ben.
- Rett før servering klipper du litt dill og blander i sausen ( evt persille) og skviser litt sitron over. Det er prikken over I en!Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet og hell sausen over.Server med gode poteter.Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!