Lammefrikassé

I disse lammetider er denne oppskriften min favoritt, har du gått lei av fårikål så prøv da vel!

Denne oppskriften kan du bruke til kalvefrikassé eller hønsefrikassé også.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Hovedrett
Norsk
+
+
4

Ingredienser
 

Ingredienser

  • 1,5 kg lammekjøtt kjøtt fra frempart eks. fårikålkjøtt
  • vann
  • 1 ts salt pr liter vann
  • 200 gr gulrøtter
  • 100 gr grønnsaker du liker persillerot, blomkål etc.

Saus

  • 2 ss smør
  • 2-3 ss hvetemel
  • 4-5 dl kraften fra det kokte kjøttet
  • ½ - 1 dl fløte
  • dill
  • en skvis sitron
  • 1 stk eggeplomme

Fremgangsmåte
 

Kjøtt og saus

  • Kok kjøttet så lenge at det slipper bena. Ta kjøttet opp. Smak på kraften, trenger du en kraftigere smak så kok den litt inn. ( Dvs. la den fosskoke slik at noe av væsken fordamper og bare smaken er igjen.) Sil kraften.
    Kok grønnsakene, 1 ts salt pr l. vann.

Saus

  • Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft, litt av gangen. La det koke opp mellom hver speeing til sausen er passe tykk. Småkok ca 8-10 min, for å få bort den rå melsmaken.
  • Smak til med salt og pepper. Bland eggeplommen med fløten og hell den kokende varme sausen i eggeblandingen.
    Rens kjøttet for ben.
  • Rett før servering klipper du litt dill og blander i sausen ( evt persille) og skviser litt sitron over. Det er prikken over I en!
    Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet og hell sausen over.
    Server med gode poteter.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!