Hvit grunnsaus

Foto: Shutterstock

Jeg lurer bestandig på hvor mye mel og smør til hvor mange dl. væske. Her er svaret

Skriv ut Del på Facebook
+

Ingredienser
 

  • 50 g smør smeltes i kjele
  • 50 g hvetemel glutenfritt går fint
  • 6 dl melk, kraft etc.

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret og rør inn mel. Pass på at det ikke blir brunt.
  • Spe med varm eller kald melk ( jeg liker å bruke kald) eller kraft.
    La sausen småkoke 7 -8 min, da blir du kvitt den rå melsmaken, smak så til med salt og pepper.
  • Er dette til frikassé har jeg alltid fløte i tilslutt. Er lammefrikasse bruker jeg dill, er det hønse/ kylling frikasse bruker jeg frisk timian.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!