Ikonisk sjokoladekake

Foto: Great British Bake Off

Den flotte kaken som pryder begynnelsen av Bakemesterskapet og andre program.

Skriv ut Del på Facebook
Orginaloppskrift her: Chokolatecake
Paul Hollywood
Kake
30 til 40 min
180 C
+
+

Ingredienser
 

Bunner

  • 175 g mørk sjokolade 54 %
  • 150 g usaltet smør i terninger
  • 125 ml varmt vann
  • 3 mellomstore egg
  • 125 ml rømme ved romtemperatur
  • 50 ml vegetabilsk olje
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g melis
  • 150 g lyst bløtt brunt sukker
  • 250 g mel
  • 50 g kakaopulver
  • ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ ts salt

Sjokolade ganach

  • 300 g mørk sjokolade 54 %
  • 25 g usaltet smør i terninger
  • 450 ml dobbel krem

Pynt

  • 400 g bringebær

Fremgangsmåte
 

Bunner

  • Forvarm ovnen til 180°C
    Smør og ha bakepapir i 2 x 20 cm former.
    Bland sjokolade, smør og vann i en varmefast bolle og sett over en kjele med knapt kokende vann. Rør til det er smeltet og visp deretter for å blande det godt. Ta bollen av varmen og la den avkjøles litt.
  • I en stor miksebolle bruker du en ballongvisp til å blande egg, rømme, olje og vanilje til de er blandet. Tilsett begge type sukker og visp til en jevn masse. Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen og visp igjen til den er jevn.
  • Sikt mel, kakao, natron, bakepulver og salt i bollen og visp til det er godt blandet. Fordel blandingen jevnt mellom de tilberedte formene og jevn med en palettkniv. Stek i ca 35-40 minutter til et trespyd som er satt inn i midten av bunnene kommer rent ut.
  • La bunnene avkjøles i formene i 10 minutter og ta deretter forsiktig ut av formene og avkjøles helt på rist.

Sjokoladeganach

  • For ganachen måler du opp sjokoladen og smøret i en varmefast bolle og setter til side. Hell fløten i en middels kjele og kok sakte opp. Ta av varmen og hell over sjokolade og smør. La den varme fløten smelte sjokoladen uten å røre i 1 minutt og rør deretter til den er jevn og blank. Når den er jevn, la den avkjøles og tykne før bruk.
  • Plasser en av bunnene på et kakefat og fordel ca. 6 ss ganache over toppen med en palettkniv eller skje. Topp med den andre bunnen, snudd opp ned slik at den flate siden er toppen av kaken. Press de to kakene forsiktig sammen. Dekk toppen og sidene av kaken med resten av ganachen og glatt sidene grovt.
    Legg bringebærene på toppen.
Paul Hollywood

Tips og triks!

Sjokoladeganachen til DENNE kaken er også god til denne
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!