Denne oppskriften er fra Gladkokken. Han har utrolig mange gode oppskrifter. Nanbrød
Gladkokken
0
Ingredienser
- 1,5 kg lammekjøtt nakke
- 8 stk poteter
- 4 stk tomater
- 2 stk rødløk
- 8 fedd hvitløk
- 2 ss Gee / nøytral olje
- 2 ss tomatpure
- 1,2 liter vann
- 5 dl kremfløte
- Krydder til oljen
- 2 stk laurbærblad
- 1 stk kanelstang
- 6 stk grønne kardemommefrø
- 1 ss fennikelfrø
- Krydderblanding til gryten
- 1 ss garam masala
- 1 ss malt koriander
- 2 ts chilipulver
- 2 ts gurkemeie
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å finne frem en stekepanne og en stor gryte du skal lage hele retten i. Skjær opp kjøttet i litt store biter og krydre rikelig med salt og pepper.
- Kjøttet bruner jeg raskt på høy varme i stekepannen og legger over på en tallerken. I den store gryten tilsetter jeg Gee eller nøytral olje og krydderne som står at skal i oljen. Når krydderne begynner å gi en god lukt i rommet tilsetter jeg finhakket løk. Stek løken i 5-10 minutter til den begynner å få litt farge. Når du er ferdig med å steke kjøttet tilsetter du dette i gryten sammen med tomatpure. Legg i resten av krydderne og stek i noen minutter til. Finhakk hvitløken og la denne steke i noen minutter før du heller over vann og hakkede tomater. Rør godt sammen og tilsett kremfløten. La gryta koke opp og skru ned varmen så det bare småkoker/putrer. Her skal gryten få stå i ca 2 timer før vi skal tilsette potetene.
- Skrell kokefaste poteter og del opp i 4. Legg disse i kjelen og la småkoke videre i ca 1 time.
- Kok til kjøttet er blitt veldig mørt og potetene helt møre. Smak til gryten med salt. Nå er retten klar for å serveres. Pynt gjerne med litt ekstra fløte på toppen og litt koriander. Server sammen med nanbrød og nyt en herlig lammegryte!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!