Fetaost dipp

TIROKAFTERI

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 300 g fetaost
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss rødvineddik
  • 150 ml helmelk
  • 2 røde chili eller flere etter ønske

Fremgangsmåte
 

  • For å tilberede denne fantastiske fetaostdippen (tirokafteri), fjern stilken og frøene fra chilien og finhakk den. (Hvis du har litt ekstra tid, kan du steke chilien litt før du hakker)
  • Skjær fetaosten i terninger og legg i en bolle, tilsett hakket chili og begynn å mikse i en blender.
  • Tilsett gradvis eddik og olivenolje, mens du blander på middels hastighet.
  • Hell i melken til fetaostdippen har en silkemyk, kremet konsistens.
  • Hell i litt om gangen og bland til ostedipen er jevn.
  • Hvis du foretrekker at dippen skal være litt mer krydret, kan du tilsette et par teskjeer cayennepepper etter smak. Melken og osten krever ganske mye chili for å bli krydret da melken nøytraliserer spiciness i chiliene, så ikke vær redd for å tilsette mer hvis du vil.
  • Hvis du foretrekker at dippen din skal være kremaktig og mild, bør du ikke tilsette chili. Hvis du vil at sausen skal bli enda mer kremet, prøv å tilsette noen spiseskjeer yoghurt. Dette vil gjøre den enda jevnere enn melken!
  • Hell fetaostdippen (tirokafteri) i en bolle og pynt med litt hakket chili og et par oliven.
  • Oppbevar fetaostdippen tildekket i kjøleskapet i opptil 4-5 dager.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!