Italiensk lasagna

Lasagna stammer fra Italia, men mange av oppskriftene er fornorsket. Jeg har sett at i mange italienske oppskrifter er det en rå, krydret medisterpølse, trykket ut av skinnet slik at kun deigen blir brukt. Jamie Oliver bl.a bruker det. Denne oppskriften har like deler svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, noe som smaker veldig godt!

Tips: Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og frys. Da har du lettvin middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!

Stekes på 200 grader i ca 25 min, midt i ovnen.

Skriv ut
Italiensk lasagna
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Land Italia
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 t
Porsjoner
Ingredienser
Kjøttsausen
Bechamel
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Kjøttsaus
  1. Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.
Bechamel
  1. Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  2. Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.
Del denne oppskriften

Kjøttsaus til pasta

Skriv ut
Kjøttsaus til pasta
Smak av Italia er en butikk på Hurum som selger egen importere varer fra Italia. De har en nydelig fersk pasta som bare skal koke i 5 min. Tilsett en dærsj Spagettiolivenolje, som er nydelig krydret med hvitløk og chili. Bruk La Selva tomatsaus Picante med smak av chili.
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Land Italia
Porsjoner
personer
Land Italia
Porsjoner
personer
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
  1. Finhakk, hvitløk, gulrøtter, løk og stilkselleri. Skjær bacon i biter.
  2. Stek kjøttdeigen og baconbiter i olivenolje. Ha kjøttblandingen i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
  3. Kok opp rikelig med vann i en gryte og kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og tilsett litt smakfull olivenolje. Pass på så sausen og pastaen blir ferdig omtrent samtidig.
  4. Surr grønnsakene i olivenolje noen min og ha de over i gryta med kjøttet. Kok opp la det stå og småkoke minst 30 min, gjerne en time. Pass bare på at det ikke koker tørt!
  5. Dryss rikelig revet parmesan over ved servering. Velbekomme!
Del denne oppskriften

Biff Bourgogne

Skriv ut
Biff Bourgogne
Dette var rett og slett den beste gryteretten jeg har smakt i høst, jeg tror cognac gjorde susen sammen med god kraft fra Jacobs på Holtet!
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 time
Porsjoner
personer
Ingredienser
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 1,5 time
Porsjoner
personer
Ingredienser
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Instruksjoner
Først
  1. Hakk alle grønnsaker, bacon og kjøtt. Brun bacon i olivenoljen, ta den ut med en hullsleiv og sett tilside. Brun værelsestemperert kjøtt i samme fettet, litt etter litt og sett til side.
  1. Brun gulerøttene og løken ca 10 min sammen med salt og pepper. Ha i hvitløken mot slutten.
  2. Hell 1/2 kopp Cognac over blandingen og tenn på. OBS !!! Ha ikke viften på når du gjør dette, det kan ta fyr i fettet. Men ganske stilig å se på!
Bland
  1. Legg så kjøtt og bacon tilbake i kasserollen og hell over vin og kraft til det dekker kjøttet. Nå kan du velge om du vil la gryten putre på komfyren eller om du vil sette den i stekovnen. La den komme i kok igjen og sett den i stekovnen på 120 gr. ca 1t og 15 min. til kjøttet er mørt.
  2. God hjemmelaget kraft kan du få ferdig hos Jacobs på Holtet ved Oslo. Går ikke det kan du selvsagt lage egen kraft eller bruke det du får tak i.
Serveringsforslag
  1. En god potetmos av eks. bakepoteter, mandlepoteter eller Kerrs Pink. Jeg fortrekker Kerrs Pink. En potetmos lager du enkelt ved å koke poteter møre uten salt, knuse de og blande inn smør og salt og pepper. Dryss over persille eller timian Velbekomme!
Del denne oppskriften