Eltefritt brød

Eltefritt brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider: Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød: Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
Porsjoner
3 former
Porsjoner
3 former
Eltefritt brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider: Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød: Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
Porsjoner
3 former
Porsjoner
3 former
Ingredienser
Porsjoner: former
Enheter:
Instruksjoner
Bland
  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være løs. Deigen kan kjøres veldig forsiktig i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet i ca 5 min. Det kan være lurt å legge i bløt det sammalte melet i 30 min før det blandes. Spelt tar opp væske saktigere enn annet mel og bør ha lang etterhevingstid. Hev gjerne deigen i bollen før du har den i formene. Deigen må være løs.
  2. Smør 3 former godt, fordel deigen så likt som mulig i formene og glatt deigen på toppen. Dryss gjerne noe frø over.
  1. La brødene heve til dobbel størrelse, ca 40 - 50 min.
  2. Stekes på 200 gr. i 45 min nederst i ovnen, hvis du vil ha en sprøere skorpe, kan du ta de ut av formene og steke de litt til.
Notater

Hvis du oppbevarer brødet i et stykke tøy, eks opptørkhåndkle, holder skorpen seg sprø mye lenger.

Lunkent brød  med Svolværpostei, da er jeg i den syvende himmel!!

Del denne oppskriften

Thoralf brød

 

 

Thoralf er vår gode nabo i Bogen på Hurum. Og han baker deilige, saftige brød! Oppskriften fikk jeg en deilig sommerdag på terrassen. Her kommer den:

Thoralf brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
Porsjoner Forberedelse
3 brød 15 min
Koke/steketid Passive Time
30 min på 50 grader for heving 50 min øk temp til 200 g og stek videre
Porsjoner Forberedelse
3 brød 15 min
Koke/steketid Passive Time
30 min på 50 grader for heving 50 min øk temp til 200 g og stek videre
Thoralf brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
Porsjoner Forberedelse
3 brød 15 min
Koke/steketid Passive Time
30 min på 50 grader for heving 50 min øk temp til 200 g og stek videre
Porsjoner Forberedelse
3 brød 15 min
Koke/steketid Passive Time
30 min på 50 grader for heving 50 min øk temp til 200 g og stek videre
Ingredienser
Porsjoner: brød
Enheter:
Instruksjoner
  1. Tilsett gjerne diverse frø og kjerner. Jeg har brukt både gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, bokhvete etc Du kan velge det du liker best. Det setter en god smak!
  2. Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt ca 5 min og hell deigen rett i smurte former. Jeg pleier å veie slik at formene blir like tunge.
  3. Sett brødene i ovnen på 50 gr for heving i ca 30 min, øk temperaturen til 200 gr og stek i ca 50 min. Jeg bruker avlange brødformer og brødene pleier å heve seg til kanten av formen.
Del denne oppskriften